Pulpa de vitel cu salata de Kale:
Daca nu ati incercat varza Kale pana acum, va recomand sa o consumati cat mai des cu putinta, fiind un aliment cu multe beneficii, plina de antioxidanti, bogata in vitamina C si calciu, iar prin continutul ridicat de fier este perfecta in lupta impotriva anemiei.
Sursa importanta de beta caroten, bogata in fibre si vitamine, ajuta la intarirea sistemului imunitar.
Desi nu este foarte cunoscuta in randul romanilor, se gaseste in comert sau la ferme ecologice. Ca si magazin, va pot recomanda lantul Mega Image, unde o veti gasi cu siguranta.
Dar repet, trebuie sa o incercati, are un gust aparte, diferit de orice alta salata cu care v-ati obisnuit deja.
Ingrediente pulpa de vitel cu salata de Kale:
- pulpa de vitel, macerata pentru 24 de ore
- sare
- piper
- busuioc
- menta
- cimbru
- ulei de masline
- suc de lamaie sau portocala
Pulpa de vitel a fost gatita la cuptor, la 200 de grade pentru aproximativ 2 ore.
Aceasta reteta a fost pregatita pentru masa de Pasti, iar cantitatile folosite au fost destul de mari, insa la 1 kg de pulpa de vitel se adauga cam 1 lingurita din fiecare condiment:
- busuioc
- menta
- cimbru
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- sucul de la jumatate de lamaie sau sucul de la 1 portocala
- 1 pahar de bere ( optional ) in momentul prepararii
Tava ( sau un vas yena) se introduce la cuptor acoperita cu folie de aluminiu.
Pentru salata de Kale am folosit:
- 1 legatura de varza kale
- 1 legatura de ridichi
- parmezan ( optional)
Salata am asezonat-o doar cu un strop de ulei din seminte de susan, zeama de lamaie si sare.
Am servit astfel o pulpa de vitel cu salata de Kale, absolut divina 🙂
Pofta buna va doresc!
Lasă un răspuns