Frittata este un preparat ce are ca ingredient vedeta oul, care este considerat a fi cel mai complet aliment, fiind o sursa importanta de proteina animala.
La noi in familie se consuma foarte des sub forma de omleta sau fiert, combinat in fel si fel de variante, adaugat in salate sau chiar si la painea cu un continut mic de carbohidrati.
Daca nu aveti o sursa de la care sa va aprovizionati cu oua adevarate, va recomand sa alegeti unele ecologice din supermarket.
Aceasta frittata am pregatit-o pentru pachetul de birou al sotului, langa care am pus cateva frunze de salata verde, varianta in care am consumat-o si la micul dejun. Avantajul acestei retete este ca are acelasi gust delicios indiferent daca o mananci calda sau rece. Se pastreaza foarte bine la frigider!
Frittata este practic omleta italienilor, astfel incat nu poate fi decat o combinatie de ingrediente satioasa si aromata.
Ingrediente Frittata cu ciuperci:
- 8 oua mari
- 500 grame ciuperci proaspete
- 1 lingura ulei de masline
- 1/4 cana iaurt grecesc
- sare
- piper
- 1/4 lingurita cimbru uscat
- 1/2 ceasca parmezan ras
- 1-2 fire rozmarin proaspat
Modalitate de preparare Frittata cu ciuperci:
Se curata ciupercile si se taie solzisori, dupa care se gatesc cu ulei de masline si doua fire de rozmarin pentru o aroma mai intensa. Se tin cam 10 minute.
Se da drumul cuptorului la 250 grade, in care se introduce forma in care urmeaza a fi pregatita frittata. Eu am folosit o forma cu diametrul de 26 cm, insa va recomand vasele yena care sunt perfecte pentru astfel de retete.
Ouale se bat impreuna cu iaurtul, sare, piper si cimbru. Se adauga parmezanul ras, iar daca o pregatiti pentru acasa, va recomand sa adaugati praz sau ceapa verde 🙂
Se scoate vasul din cuptor si se pulverizeaza cu ulei de masline.
Se adauga ciupercile scurse, peste care adaugam ouale si reintroducem vasul la cuptor pentru 30 minute.
Se poate testa cu varful unui cutit inserat, daca acesta iese curat inseamna ca masa este gata, o frittata cu ciuperci pufoasa, foarte gustoasa si aromata.
Se lasa la racit dupa care poate fi portionata dupa bunul plac!
Este absolut delicioasa!
Va doresc pofta buna!
Sfat prietenesc: nu va feriti de oua, mai ales daca le puteti lua din gospodaria parintilor, bunicilor sau a altor rude, iar daca nu aveti o astfel de sursa prin provincie, orientati-va spre alegerea unor oua ecologie.
Sunt o sursa extrem de importanta de proteina animala, care nu va afecteaza in niciun fel. Ideea aceea cum ca ouale contin grasimi nesanatoase ce cauzeaza boli de inima este doar un mit. Va invit sa cititi un articol foarte interesant si bine structurat.
Cu drag,
D
Rezolvat! Am gatit-o, am adaugat si cateva rosii cherry, a iesit ceva deosebit!
Super! Iti recomand o salata de baby spanac langa ea.
Am gustat acest preparat atat rece cat si cald, si pot spune ca este delicios! Chiar nu ma asteptam sa fie genul de mancare pe care o poti manca cu placere si a doua zi.Eu am servit alaturi de o salata de castraveti cu muuulta ceapa verde.
Ce bine suna salata de castraveti cu ceapa verde! Cred ca e timpul sa refac reteta si sa fac salata asta :))