Va mai amintiti cum m-am indragostit eu de sfecla rosie? Povesteam ceva la reteta salatei cu sfecla, pere si branza de capra.
Pentru ca am avut musafiri, am simtit nevoia sa ma etalez cu un aperitiv aratos si neaparat gustos.
Asa am ajuns la concluzia ca de cele mai multe ori, ma simt mai bine daca pun pe masa ceva interesant, decat daca imi trantesc pe mine cea mai cool rochie din dressing. Nu stiu daca e de bine, ma mai analizez , dar in orice caz cel mai mult conteaza starea mea, iar eu sunt happy daca musafirii sunt incantati. 🙂
Eu sunt tipa cu sucurile, suc de patrunjel, de frunze, de sfecla, prin urmare am mai tot timpul niste sfecla frumoasa pe care o rezolv fie la storcator, fie intr-o salata colorata.
Ingrediente Tartar de sfecla rosie:
- 2 sfecle rosii
- 70 g branza de capra
- 1 lingurita mustar Dijon
- 1 lingurita mustar dulce
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita miere de albine
- sare
- piper
- 1 mar
- 2 linguri amestec seminte ( floarea soarelui, dovleac, in , susan )
Modalitate de preparare Tartar de sfecla rosie:
Pentru aceasta reteta am imbracat sfecla in folie de aluminiu si le-am introdus-o in cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 1 ora.
Daca nu aveti rabdare sa se coaca la cuptor, puneti-le intr-o oala cu apa si un praf de sare, iar din momentul in care incepe sa clocoteasca, lasati-o 30 minute.
Cand sfecla este gata, lasati-o sa se raceasca , apoi taiati-o rondele si continuati sa feliati bastonase , apoi in cuburi cat puteti de egale, mai mici sau mai mari, depinde cata rabdare si timp aveti la dispozitie.
Daca va ies bucatile prea mari, nu-i bai, gustul conteaza , iar gustul este divin.
Intr-un bol mai mic amestecati mustarul Dijon, mustarul dulce, mierea de albine ( optional ) uleiul de masline si sucul de lamaie.
Adaugati sare si piper dupa gust, apoi turnati acest dressing peste cuburile de sfecla rosie.
Amestecati bine ingredientele si adaugati branza de capra razuita.
Taiati marul in feliute subtiri pe care stropiti-le cu zeama de lamaie, pentru a evita oxidarea. Cat o fi gustul de bun, este chiar inestetic sa servesti niste mere maronii. Dar la fel de bine, puteti renunta la baza de mere si sa montati direct tartarul.
Peste aceste mere, montati salata cu ajutorul unui inel de bucatarie, sau pur si simplu cu lingura, ca doar vorba aceea, gustul conteaza, da?
Presati foarte bine salata pentru a se inchega, iar atunci cand inelul va fi inlaturat, sa avem un aspect frumos.
La final adaugati 1 lingura cu seminte de floarea soarealui, seminte de dovleac, seminte de susan. Foarte bine se mai potrivesc nucile macinate in aceasta combinatie. Ramane la aprecierea voastra 🙂
Acesta este tartarul de sfecla, simplu ca buna ziua si delicios precum tiramisu. Am exagerat?? Se prea poate, nu zic nu. Hai nu chiar precum tiramisu, dar delicios ramane batut in cuie.
Si precis sunteti de acord cu mine!
Cu tot dragul,
Nicole
Nu stiu ce sa spun despre tiramisu, dar acest tartar a fost minunat. De la tine m-am indragostit de salata de sfecla rosie 🙂
danielaniculi
Haha, inca reusesc sa te impresionez la capitolul salate??? Ma simt minunat si iti multumesc !