M-am trezit poftind la o omletă gustoasă, altfel decât obișuiam să o fac, aș fi vrut să fie scrambled eggs, genul acela de omletă amestecată în tigaie cu telul și combinată cu smântână, dar până la urmă a ieșit ceva mai ferm cu un gust la fel de bun.
Omleta este deja vedetă în familia noastră, de la mic la mare atunci când avem nevoie de un mic dejun consistent sau un prânz sățios, omleta este cea mai rapidă și corectă alegere.
Omleta cu parmezan si coriandru
Ingrediente:
- 2 ouă
- 1 lingură parmezan
- 4-5 măsline verzi ( a se preciza obsesia mea pentru măsline ! )
- câteva frunze corindru proaspăt, tocate
- 1 mână frunze rucola pentru salată și evident opțional
- un strop ulei de măsline
Modalitate de preparare:
Batem ouăle într-un castron și plasăm pe sursa de foc o tigaie antiaderentă. Eu folosesc o tigaie Tefal de exemplu care își face treaba nu bine, chiar foarte bine. Și nu este marketing, să ne înțelegem 🙂
Adăugăm un strop de ulei în tigaie și turnăm amestecul de ouă. Când spun un strop mă refer la 1-2 picături, nu mai mult pentru că nu prăjim nimic !
Cu o spatulă tragem omleta din interior spre exterior și amestecăm până când este gata, nu dureză mai mult de 1 minut să zicem, însă nu am cronometrat niciodată.
Transferăm prepratul cald pe farfurie, adăugăm fâșiile de parmezan, coriandru tocat și măslinele verzi.
Montăm alături o salată la alegere, eu am avut frunze de rucola în frigider și le-am folosit pe acelea.
Alături mi-am trântit un ceai verde cu ghimbir pentur că se potrivea cu vremea ploioasă.
Cam asta este.
Eu vă spun că pentru mine omleta este frecvent prezentă la masa de prânz și dacă nu este omletă atunci sunt ouă fierte și aruncate într-o salată.
Nu vă panicați, oul nu crește colesterolul și nu este alimentul cel mai rău din alimentația ta așa cum s-a mai discutat în media.
Oul conține cea mai importantă proteină și toți aminoacizii de care are nevoie organismul nostru.
Să vă fie de bine,
Lasă un răspuns