Poate nu mai știați cum să mai combinați lintea, sau spanacul 🙂
Eu când mă apuc de curățat spanac nu ma încurc, adică merg la piața și vin cu o cantitate destul de generoasă acasă, din care fac măcar două feluri de mâncare, câteva sucuri și smoothie-uri.
Pentru că aveam poftă și de linte dar și de spanac, am zis că trebuie să fie o combinație delicioasă între cele două.
Am făcut o analiză Goagle și am observat că prin străinătățuri lumea e mai dornică de senzații tari în bucătărie și combină diverse ingrediente care într-un final au un gust unic.
Am scris simplu: lentil and spinach cream soup, ia de aici Dano, câte vrei. Dana a lucrat cu drag și spor, a fotografiat și acum vă dă rețeta completă.
Ingrediente
Supa de linte cu spanac
- 20 g unt ( sau ulei de măsline )
- 2 cepe tocate mărunt
- 2 morcovi, tăiați rondele
- 2 tije apio, tocate
- 140 g linte verde/ roșie
- 1,4 l apă ( dacă aveți supă de legume, e perfect )
- 250 g spanac
- smântână pentru servit
- bacon ( opțional )
- mentă pentru decor ( lasă și o aromă intensă pe langă un aspect frumos )
Modalitate de preparare:
Topim untul în oala în care urmează să preparăm supa și adăugăm ceapa tocată, morcovii și tijele de apio.
Acoperim vasul cu un capac, lăsăm focul la mic și gătim legumele 5-7 minute, până când se înmoaie. Dacă nu doriți să folosiți unt, uleiul de măsline este o alegere la fel de potrivită.
Adăugăm lintea și apa sau supa de legume, aducem în punctul de fierbere și lăsăm să clocotească aproximativ 35 de minute, până când lintea este fiartă.
Potrivim gustul cu sare, un praf de piper și turmeric am mai adăugat eu.
Adăugăm spanacul, iar când acesta s-a ofilit, putem trece supa prin blender.
Pulsăm până când se obține textura potrivită, o cremă fină.
Puteți adăuga 200 ml smântână pentru gătit sau o adăugați în momentul servirii împreună cu o frunză de mentă.
Baconul îl tragem la tigaie până devine crocant, la foc mic!
Ce să zic, am servit-o la cină astfel încât alături am avut un vin rose, de casă, natural 100% .
Lasă un răspuns