Să îți faci o înghețată în doar 5 minute, să nu conțină zahăr și să te simți pe deplin satisfăcut, asta înseamnă magie sau creativitate în bucătărie?
Eu zic că asta înseamnă să te bucuri de preparate dulci și gustoase, chiar și fără a petrece multe ore în bucătărie și folosind cantități industriale de zahăr.
Acesta este tipul de desert pe care îl prefer pentru familia mea și vă spun doar că am ajuns să îl fac auzind-o pe Alexia că vrea înghețată.
Bine, darling, dacă tu asta vrei, asta o să primești! Șocul se citea în privirea ei: „mama nu mai este în regulă”
Ooo, nici nu îți dai seama cât de în regulă este mama de fapt :))
Să vedem cum se face înghețata raw în 5 minute!
Aveam și tutorial video dar nu sunt mulțumită de cum a ieșit, așa că am să îl refac pentru canalul de youtube.
Ingrediente:
- 1 bol cu fructe de pădure congelate ( 200 g aproximativ )
- 150 ml lapte de cocos la cutie ( fără zahăr )
- 1/2 avocado ( în funcție de mărimea acestuia, puteți folosi întregul fruct )
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1 linguriță cacao
Modalitate de prepapare:
Se combină toate ingredientele în blender și la viteză mare se pulsează până când fructele sunt zdrobite, iar textura este una cremoasă, avocado va avea grijă de acest detaliu important.
Dacă doriți ca înghețata să fie mai dulce, vă puteți juca cu ingredientele și să adăugați fie 1/2 banană ( tot congelată ), fie 1 lingură cu miere de albine.
Aș spune o explozie de antioxidanți într-un bol cu înghețată, cea mai rapidă înghețată ever.
Vă recomand să aveți permanent fructe congelate, de la banane la fructe de pădure sau alte fructe la alegere, ingredientele acestea vă vor sări în ajutor ori de câte ori aveți chef de un desert rapid și fără zahăr.
Am servit-o împreună cu ananas, simplu …
Să vă bucurați de ea și să o decorați cu o frunză de mentă (contează)
Cristina
gustul lasa de dorit, cred ca fara scortisoara ar fi fost mai buna, am dres-o cu o banana-ntreaga si tot nu e ce trebuie, vad maine c-o iesi, dupa o noapte de congelator. Ca textura si culoare este spectaculoasa.
danielaniculi
Hm, asta cu gustul ar fi o discutie interminabila, este vorba de un desert raw, fara zahar, iar scortisoara a fost adaugata pentru beneficiile pe care le are. Eu iubesc scortisoara, pun si in cafea. Imi pare rau daca acest desert nu a fost ce trebuia pentru tine, poate salva situatia niste miere de albine. Sper totusi data viitoare sa imi dai un comment pozitiv 🙂
Oana
Absolut delicioasa! Am adaugat si jumatate de banana, iar cacao am pus 2 lingurite. Am servit-o cu nuci maruntite, Multumesc!
danielaniculi
Banana este perfecta pentru a indulci inghetata vegana! Cu drag, ma bucur tare sa vad ca retetele mele sunt de ajutor 🙂
carmen
Multumesc, draga Daniela.Esti minunata!
danielaniculi
Si eu multumesc!!! Sa ai o zi minunata!