Pornind de la rețeta lui Chef Florin Dumitrescu din cartea pe care tocmai ce a lansat-o și care se intitulează scurt și la obiect ”Gătește cu mine”, am pregătit această rețetă pentru micul dejun.
Rețeta orginală are la bază prosciutto crudo, însă eu l-am scos de această dată din ecuație și am lăsat un aperitiv vegetarian, pentru că invitată la masă era prietena mea care nu mănâncă carne de foarte mult timp.
Nu este pentru prima oară când am astfel de combinații la masă, sunt mare amatoare de salate în care să adaug fructe aromate.
Nu imi imaginam cum s-ar putea completa ingredientele între ele fără elementul de bază, adică prosciutto, însă această rețetă este de departe o explozie de arome cu care nu ai cum să greșești, deci nu ai cum!
Ingrediente:
- 1 avocado feliat
- 1 mango feliat
- parmezan
- sare
- piper
- câțiva stropi de ulei (eu folosesc de nuci)
Aș mai fi adăugat în lipsa feliilor de prosciutto, câteva nuci hidratate, dar nu le-am avut la îndemână.
Montați ingredientele pe un platou și veți avea o super pată de culoare pe masa voastră.
Am servit această salată și la micul dejun, dar și ca o gustare.
Iată și cum am pregătit prima oară salata:
„Mami, unde este cartea mea preferată care o am de la Chef Florin? Observ că tu nu te-ai apucat să gătești din ea… ia să caut eu pentru mâine să faci câte un fel de mâncare pentru fiecare!
Uite mami, creveți, nu ai cum să reziști, uite supa asta o vreau eu, așa cu tăiței exact ca în poza, iar scoicile sunt pentru tati…
Mamaaa, dacă îți arăt ceva, o să te leșine! E cu avocado”
Zic și eu măi mamico, tu știi că ai dreptate, o să mă leșine pentru că am de toate să o fac chiar acum. Nu era deloc târziu ora 22:30 pentru că ne aflam în weekend și avem voie să ne răsfățăm. Am zis 🙂
O să vă placă,
Lasă un răspuns