Diferențele dintre clătitele clasice și cele cu făină de cocos sunt foarte multe, de la gust, dificultate de preparare până la textură și calitate nutrițională.
Da, sunt cu mult mai nutritive cele cu făină de cocos, eu le ador, Domnul B le adoră doar dacă mă uit strâmb, ar putea trăi și fără ele, iar dacă i le dau la desert preferă să se lipsească, nu și atunci când îl convinge o dulceață senzațională cum este cea de la Bonne Maman.
Aceleași clătite dar cu două modalități diferite de servire, cu dulceață sau cu sirop de agave. Mie îmi plac atât de mult ca și textură că le mănânc simple.
Am mai făcut în câteva rânduri această rețetă, dar cred ca depinde mult de făina de cocos folosită, uneori le manevrez cu ușurință în tigaie, în alte dăți am dat adevărate lupte cu spatula și compoziția, am ciopârțit și am lipit clătitele cât am putut de bine. Dacă te apucă disperarea poți opta pentru varianta ”scrambled pancakes” :-)) soluția de criză, le amesteci în tigaie cu furculița și gata.
Ingrediente:
- 4 ouă la temperatura camerei
- 240 ml lapte vegetal (quinoa în cazul meu, am folosit și migdale sau cocos)
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 1 lingură miere de albine
- 56 g făină de cocos
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- ulei de cocos pentru tigaie
Modalitate de preparare:
Într-un castron mic se bat ouăle până când devin spumoase, aproximativ două minute. Se adaugă laptele, extractul de vanilie și mierea de albine.
Într-un alt bol se combină făina de cocos cu bicarbonatul de sodiu și sarea. Se varsă amestecul lichid în amestecul de făină și se amestecă până când aceasta absoarbe lichidul și se omogenizează.
Încingem o tigaie antiaderentă și ungem cu ulei de cocos.
Cu un mic polonic sau cu lingura începem să turnăm în tigaie compoziție pe care o nivelăm cu spatula sau cu spatele unei linguri.
Clătite ar trebui să fie de 2-3 cm în diametru și destul de consistente.
Gătim totul timp de câteva minute pe fiecare parte, până când marginile încep să se usuce și prinde o culoare maronie.
Nu merge treaba cu scamatoria la genul acesta de compoziție, deci nu ne dăm doctoratul în a arunca clătitele pe tavan, dar le întoarcem cu grijă și menținem pe foc pentru încă 2-3 minute, la foc mic-mediu.
Se pot servi stropite cu sirop de agave, dulceață la alegere, unt, iaurt cremos și fructe proaspete. Topping-urile sunt nenumărate și vor completa gustul minunat al clătitelor cu conținut scăzut de carbohidrați.
Voila
Clătitele sunt foarte pufoase și cu puțin exercițiu cu siguranță veți reuși să le preparați cu ușurință.
Sunt perfecte pentru micul dejun, consistente și nutritive prin folosirea cocosului, având un conținut scăzut de carbohidrați.
Așezată frumos într-un recipient, îți va îndulci ziua la birou, iar colegilor cu siguranță le vei face o surpriză frumoasă.
Dacă ești deja familiarizat cu textura făinii de cocos, recomand adăugarea ei și în supele cremă sau smothie-uri, sau servită elegant la linguriță fără alte bătăi de cap.
Cu drag,
D
Anonim
voi incerca aceste clatite.
danielaniculi
Super! Astept vesti 🙂