Pesto
Îl mănânci pe pâine prăjită și se termină până apuci să fierbi pastele, asta dacă ți-ai propus pentru astăzi o porție de paste simple cu sos pesto.
Pesto, este singurul sos pe care nu îl pot refuza și nu am niciun motiv pentru care să o fac vreodată. Este combinația perfectă de condimente, simplu de preparat și bun în orice moment al zile. Parcă îl și văd pe o felie de pâine cu un ou prăjit așezat deasupra.
Combinația mea de pesto a fost ușor diferită față de rețeta clasică, pentru că am adăugat jumătate de avocado pentru a oferi o textură mai cremoasă și un plus de nutrienți. Am preparat pesto special pentru o porție de paste din grâu integral și am considerat că am nevoie de mai multe ingrediente.
Din punctul meu de vedere a fost perfect așa:
Ingrediente:
- 1 cățel de usturoi
- sare
- piper negru măcinat
- 3 mâini generoase de busuioc
- 50 g sâmburi de cedru (semințe de pin)
- 3 linguri ulei măsline
- 70 g parmezan ras
- 2 linguri suc lămâie
- 1/2 avocado (opțional)
Modalitate de preparare:
Am mai făcut pesto până acum și am folosit mojarul, de data asta am ales blenderul pentru a reduce timpul de preparare și efortul ce trebuie depus (poate un domn mai determinat să îl pregătească la mojar)
Usturoiul, urmat de restul ingredientelor, le-am introdus la blender și am pulsat la viteză mare până când am ajuns la textura din imagine:
Gustul se potrivește cu sare și piper după preferința fiecăruia, la fel și cu parmezanul sau sucul de lămâie, se mai poate adăuga după bunul plac al fiecăruia.
Am mai picurat puțină limetă și pentru noi a fost perfect!
Dacă partea cu avocado nu vă încântă, el poate fi înlăturat din rețetă fără nicio supărare 🙂
Pentru că semințele de pin sunt esențiale în rețeta de sos pesto, am ales un sortiment de pin siberian 100% provenit din agricultură ecologică, dar mai multe informații veți regăsi în magazinul online Republica BIO.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns