#tucemanancilabirou?
Nu mai știi ce să pui în caserola de prânz, ce arome să mai folosești, ce combinații delicioase, ce ingrediente să mai scoți pe masă? Mda, nici măcar eu nu mai știu câteodată 🙂
În rest mă las purtată de inspirație prin ingrediente și culori de toamnă, iar cum vedeta sezonului este dovleacul și pentru că eu nu mă pricep la plăcinte și alte rețete clasice, am zis că un fel principal ar fi cel mai potrivit.
I-am zis și eu curry că de acolo a plecat rețeta, e o tocană de năut cu dovleac și mirodenii, cum vrei tu să îi spui, nu asta contează ci gustul final, rețeta, aromele, faptul că te-ai dezlănțuit în bucătărie și te-ai jucat cu ingredientele.
Atunci când vreau să pregătesc o rețetă, nu mă gândesc la denumiri sofisticate, caut doar să potrivesc anumite ingrediente între ele și în general să le potrivesc pe cele ce îmi plac, dar să fie și pe gustul celorlalți din familie, mă rog, dacă ar fi după Alexia acest blog ar găzdui câteva rețeta clasice, noroc însă că pe al meu inginer, l-am mai modelat și a început să tolereze de-al de dovleac cu lapte de cocos și nu numai.
Curry de dovleac
Ingrediente:
- 900 g dovleac, tăiat cuburi
- o bucată ghimbir de 4 cm
- 2 cepe mărime medie
- 4-5 căței de usturoi
- 1 ardei iute roșu
- 1 legătură pătrunjel (în mod normal trebuie coriandru dar eu nu am avut)
- 2 linguri ulei de cocos
- 1 linguriță semințe de muștar
- 1 linguriță turmeric
- 400 g roșii la conservă
- 2 cutii lapte de cocos (800 ml )
- 500 g năut
Modalitate de preparare:
Dacă folosiți năut la conservă, acesta nu va avea nevoie decât de clătire sub jet de apă rece, dacă însă folosiți năut uscat, acesta se lasă pe timpul nopții într-un bol cu apă și se fierbe în prealabil.
Dovleacul curățat, l-am tăiat în cuburi de aproximativ 3 cm, iar ghimbirul l-am feliat subțire. Frunzele de pătrunjel le-am tocat grosier și le-am lăsat deoparte.
Într-un vas de mărime potrivită se adaugă uleiul de cocos, se încinge și se adaugă ghimbirul, usturoiul, ceapa tocată și ardeiul roșu mărunțit. Reduceți focul la mic, amestecați frecvent și adăugați semințele de muștar, pătrunjelul tocat și tumericul pudră.
Completați cu laptele de cocos, turmericul și roșiile la conservă, apoi aduceți preparatul în punctul de fierbere. Când începe să clocotească adăugăm năutul și dovleacul.
Acoperiți vasul cu un capac, lăsați focul la mic și fierbeți timp de 45-50 minute, sau în funcție de cât de repede se fierbe năutul. Dacă preparatul devine prea uscat, mai completați cu apă. Potriviți gustul cu sare și piper.
La final, pentru a obșține un sos consistent, îndepărtați capacul vasului și lăsați să fiarbă 15 minute descoperit. Presărați câteva frunze de coriandru la final și serviți cu orez thai sau basmati.
Se pune la pachet și se servește la birou 🙂
Dacă mai are nevoie de ceva, poate ar fi niște zeamă de limetă 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns