Un alt criteriu al bucătăriei sănătoase este gătitul rapid, la temperaturi controlate, într-un mediu cu circuit închis unde se păstrează toate vitaminele și proprietățile ingredientelor folosite.
Peștele este un aliment ce ar trebui consumat de 2-3 ori pe săptămână, fiind bogat în Omega 3 și o sursă importantă de vitamina D.
În zilele foarte aglomerate când nu am timp să mă gândesc exact la ce voi găti, se întâmplă să așez pe masă preparate banale, gătite rapid, dar extrem de gustoase. Evident că cea mai mare parte din muncă este datorată ajutoarelor din bucătărie, iar Zepter a fost și de această dată cel mai mare sprijin pentru un meniu complet, folosind un singur vas.
Somon cu pătrunjel, cartofi, fasole verde și roșii cherry
Ingrediente:
- 1 file somon (400 g)
- 2-3 cartofi (mici)
- 1 mână fasole verde (congelată)
- 5-6 roșii cherry
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- 2 linguri zeamă lămâie
Modalitate de preparare:
Somonul din care am scos două bucăți egale, se masează cu un strop de sare și se lasă deoparte, cartofii tăiați rondele trec prin același ritual cu sare și piper, roșiile cherry se taie pe jumătate iar pătrunjelul se toacă mărunt.
Am pregătit un grill Zepter, vasul l-am preîncălzit aproximativ 2-3 minute, înainte de a adăuga ingredientele.
În grill am așezat ingredientele, am stropit peștele cu sucul de lămâie și am presărat pătrunjelul tocat, am acoperit cu capacul inteligent ce îmi va permite să controlez gătitul cu circuit închis, apoi grill-ul a fost plasat pe foc mic pentru aproximativ 15 minute.
După primele 10 minute am întors cartofii și roșiile cherry.
La final, deși am închis focul, am lăsat ingredientele pentru încă 10 minute în vas, tehnologia oferind posibilitatea de a se găti chiar și după ce vasul a fost înlăturat de pe sursa de foc.
Cam asta se întâmplă când chiar nu am timp să gătesc și de cele mai multe ori îmi place atunci când Domnul B este curios ce avem la cină, iar eu sunt la fel de curioasă ca și el.
#niciomasăfărăpește
Cu drag,
D
Lasă un răspuns