Dacă și tu ești pasionat să te joci cu diverse ingrediente în bucătărie pentru a obține gustul umami atunci îmi permit să spun că această supă este exact ceea ce trebuie.
Pregătită într-un vas Zepter ce îmi oferă posibilitatea de a găti cu circuit închis, ingredientele folosite păstrându-și astfel aroma, savoarea și gustul natural, supa este o adevărată explozie de arome.
Ingrediente:
- 400 ml lapte de cocos
- 400 ml zeamă de pește (am fiert două căpățâni de pește de la care am folosit zeama pentru un gust mai intens)
- 30 g ghimbir
- 2 tije apio
- 4 căței de usturoi
- 1 mână frunze coriandru
- 2 cepe eșalotă
- 1 ardei iute roșu
- sucul de la 2 limete
- 2-3 linguri sos de pește
- 500 g creveți proaspeți (decorticați)
- 200 g mix ciuperci shimeji
- 15 ciuperci shiitake deshidratate
- 100 g tăiței de orez
Modalitate de preparare:
Primul pas este mixarea ghimbirului cu usturoiul, ceapa, tijele de apio, frunzele de coriandru și sucul de limetă pentru a obține o pastă consitentă. Pentru acest sos l-am pus la treabă pe micuțul MixSy căruia i-am montat lama de tocat pentru legume fibroase și în câteva secunde am avut pasta gata.
Ciupercile shiitake le-am lăsat la hidratat din acest moment și până când supa a atins punctul de fierbere.
Într-un vas Zepter am adăugat pasta obținută pe care am combinat-o cu laptele de cocos, supa de pește și ardeiul iute roșu, pe care am preferat să îl las întreg și l-am scos la finalul timpului de gătire.
Am acoperit vasul cu capac și am lăsat la foc potrivit până când indicatorul termo-control a ajuns aproape de jumătatea zonei verzi, care a indicat temperatura ideală pentru fierbere.
Urmărind practic culorile de pe capac știu exact care sunt următoarele etape. Acesta a fost momentul când am adăugat sosul de pește, tăițeii de orez, creveții, ciupercile shimeji și cele shiitake scurse de excesul de apă și feliate grosier.
Am acoperit vasul din nou și am îndepăratat de pe sursa de foc, lăsând preparatul să continue fierberea în interiorul vasului. Ce mi-a atras atenția la acest sistem este rolul capacului care este special construit pentru a permite formarea de vapori între capac și vas, ce are rol de etanșare prevenind astfel evaporarea elementelor nutritive.
După doar 10 minute, masa este gata 🙂
Stropiți supa cu suc de limetă după gust și burați-vă de gustul incredibil al ingredientelor!
Supă thai
Cu drag,
D
Lasă un răspuns