Aveam la marinat o bucată de carne de porc pe care intenționam să o las la cuptor pentru 6-8 ore la 100 de grade, dar gândul meu și timpul petrecut acasă nu s-au potrivit și am făcut o schimbare de planuri majoră, iar porcul meu l-am gătit în mai puțin de 30 de minute, iar preparatul rezultat este un fel de combinație între fajitas și chilli con carne.
Cina a fost gata fix în momentul în care Domnul B a intrat în casă, iar cu ochii mari îmi spune că e omor cum miroase pe holul blocului. Bănuiesc că spera din tot sufletul să fiu eu principala vinovată :))
Pentru cine dorește o variantă mult mai bogată în calorii, cu siguranță că această nebunie dă bine într-o lipie și stropită și cu o lingură de smântână, dar noi am mers pe o variantă mai light, fără lipie/pâine, dar cu guacamole și câteva tortilla chips de porumb.
Ingrediente:
- 600 g mușchi de porc
- 4 linguri sos de soia
- 2 linguri sos de stridii
- 2 linguri sos Worcestershire
- sare
- piper
- 2 linguri muștar franțuzesc
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras roșu
- 4 linguei porumb la cutie
- 400 g fasole roșie la conservă
- 2 linguri sos salsa picant (opțional)
- pătrunjel proaspăt
- guacamole pentru a servi
Modalitate de preparare:
Carnea de porc „unsă cu toate alifiile”, mai exact cu sos de soia, stridii, worcestershire, muștar, sare și piper, se lasă la marinat pentru 2 ore. Eu am pregătit-o de seara și am gătit-o a doua zi, am observat că gustul este mult mai bun cu cât a stat mai mult timp în marinadă.
Carnea se taie pe lung în fâșii subțiri și se adaugă într-o tigaie de tip wok încinsă cu uleiul de măsline.
Dacă mai este necesar, după gust, stropiți carnea cu încă 1-2 linguri sos de soia.
Amestecați frecvent și mențineți la foc puternic până când carnea este bine pătrunsă.
Spre final adăugăm porumbul, sosul salsa, ardeiul și fasolea roșie.
Când este gata, se îndepărtează de pe sursa de foc și se presară 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat.
Bon appetit
Combinația de guacamole și tortilla chips de porumb au fost perfecte pentru meniul nostru. Dacă aveți niște semințe de susan le puteți folosi cu încredere, dau gust bun și un aspect mai interesant.
Eu am avut semințele de negrilica/chimen negru, fiind recunoscute pentru minunatele beneficii aduse sănătății.
O rețetă care s-a potrivit de minune cu proiectul #tucemanancilabirou!
Cu drag,
D
mihaela
si ardeiul cand este preparat?
danielaniculi
Buna, Mihaela, ardeiul se adauga in acelasi timp cu fasolea rosie si porumbul boabe, dar il poti gati si intr-o alta tigaie, separat, apoi il adaugi la final. Cred ca am omis sa il trec si pe el 🙂
Zi frumoasa si sa te bucuri de un preparat gustos!