Poate că nu știi ce să faci cu un avocado bine copt, poate că nu ai chef de smoothie și nici să îl mănânci ca atare sau poate că este prima oară când cumperi un avocado și vrei să îl folosești cât mai isteț.
Guacamole este clar varianta sigură pentru a nu simți repulsie față de acest fruct, în plus este o gustare super healthy, un aperitiv colorat care va încânta papilele gustative ale musafirilor, o alegere bună de fiecare dată când te afli la cumpărături.
Cel mai bun guacamole este cel pasat cu furculița, pentru ca el să îți păstreze cât de cât din textură, iar acum putem începe dacă aveți următoarele ingrediente:
- 2 avocado
- zeama de la 1 limetă sau 1/2 lămâie
- 1 cățel de usturoi, dat pe răzătoare
- 1/2 ardei iute roșu, fără semințe și tocat fin
- 1 șalotă fin tocată
- 4 roșii cherry, tocate mărunt
- opțional: coriandru tocat (după gust)
Guacamole
Modalitate de preparare:
Fructul avocado se taie în jumătate și se îndepărtează sâmburele, apoi cu un cuțit tăiați pulpa și scoateți-o cu o lingură.
Pulpa de avocado stropită cu sucul de lămâie se pasează cu furculița, aceasta este procedura de bază în a prepara corect guacamole.
Acesta trebuie să arate ca o pastă fină în care să mai rămână mici bucăți de pulpă.
Se adaugă usturoiul, arediul iute, ceapa și roșiile. Se amestecă toate ingredientele bine și se condimentează cu sare și piper.
Este o alegere interesantă pentru orice fel de wrap cu pui/vită, orice lipie umplută cu carne și legume trase la tigaie, sau pentru fajitas.
Enjoy!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns