Mi-a făcut mama o surpriză fantastică, mi-a trimis o sacoșă cu frunze de ștevie, pentru că știe cât iubesc mâncarea de ștevie. Așa cum o face ea nu mi-a ieșit niciodată, dar am și eu secretele mele pentru a mă simți împăcată și satisfăcută.
Ștevia tot ștevie rămâne, n-ai cum s-o refuzi, n-are cum să nu-ți placă, mai ales dacă lași un ou deasupra pentru a îmbina culorile și aromele.
Nu am mâncat de prea multe ori ștevie fără ou, iar de data asta le-am combinat de la început, într-un fel de shakshuka , iar acum să recunoaștem că așa ceva mai rar!
Ingrediente:
- frunze de ștevie din belșug
- 5 fire ceapă verde
- 1 ceapă roșie
- 1 legătură leurdă
- 5-6 căței de usturoi
- 4-5 ouă
- ulei de măsline
- 4-5 felii mozzarella
- sare
- piper
- boia iute
Am spălat frunzele în câteva ape și am îndepărtat doar foarte puțin din codițe, apoi le-am lăsat deoparte într-un vas până am tocat ceapa, usturoiul și leurda.
Într-un vas cu 2 linguri de ulei de măsline am călit verdețurile, iar ștevia am opărit-o cu apă clocotită, atât cât să se înmoaie, 1-2 minute.
Ștevia opărită am mutat-o în vasul cu arome pentru a amesteca gusturile, peste care am adăugat sare și piper + 1 ceașcă cu apă.
Cuptorul l-am preîncălzit la 200 de grade!
Am mutat mâncarea de ștevie într-un vas yena și am făcut câte o adâncitură din loc în loc, unde am spart câte un ou, deasupra am aruncat câteva felii de mozzarella (opțional) și am introdus vasul în cuptor pentru 20 de minute.
Când se sparge oul cu furculița și începe să curgă gălbenușul peste ștevie, se numește fericire și împlinire!
Presară un praf de boia iute la final, atât pentru culoare cât și pentru gust.
E de savurat! Știu, este minunată!
Cu drag,
D
Anonim
Multumesc ptr reteta , a iesit supeeer , o mancare usoara si satioasa !!
danielaniculi
Sa iti fie de bine!! Sa o mai prepari pana nu dispare stevia 🙂
Dorina
Absolut divina, draga Daniela! Am vrut sa o fac și anul trecut, dar nu aveam la acel moment leurda; cum mi a trimis mama de la țara, împreuna cu ștevie, doar la aceasta rețeta m am gândit. Minunata! Îți mulțumesc!❤️
danielaniculi
Vaaii!!! Ce bucurie!! Sa iti mearga la suflet si sa mai faci 🙂 sa incerci si cu spanac, unele fete au incercat si este super gustos ❤️❤️❤️
Emm
Foarte bun trebuie sa fie! Oare cu urzici nu ar fi la fel de bun?
danielaniculi
Buna! Sunt convinsa ca ar iesi la fel de buna si cu urzici daca iti plac urzicile, eu nu pot manca :))