Încă un amestec de culori și arome își face loc în categoria rețetelor raw. Un gustos mix de avocado și fulgi de cocos, învelit într-o ciocolată raw din ulei de cocos și pudră de cacao.
Am mai spus-o și o să mă repet, acest gen de rețete este pentru cine le apreciază și le tolerează. Deserturile raw nu sunt pe placul oricui, nu sunt foarte dulci și se simte destul de bine textura ingredientelor folosite.
Cu un minim de ingrediente și într-un timp scurt vom avea un dulce sănătos!
Ingrediente:
- 200 g fulgi de cocos (bio am folsoit eu, sunt mai mari și au un gust mai intens)
- 100 g avocado (pasat cu furculița)
- 1 lingură miere de albine sau 2 linguri sirop de agave (după gust)
- câteva picături de zeamă de lămâie (pentru a nu se oxida avocado)
- 100 ml ulei de cocos
- 80 g cacao
Modalitate de preparare:
Fulgii de cocos i-am pasat la blender împreună cu avocado, sucul de lămâie și mierea de albine. Compoziția am lasat-o la frigider pentru 1 oră, pentru a se întări și pentru a putea fi modelate bomboanele cu ușurință.
Din amestecul obținut, am modelat câteva bomboane verzi, absolut minunate!
Le-am lăsat din nou la frigider până când am preparat glazura de ciocolată.
Am amestecat uleiul de cocos împreună cu pudra de cacao pe care am trecut-o prin sită. Am amestecat cu un tel.
Am înfipt în bomboane câte o frigăruie pentru a le putea scufunda în glazură, apoi le-am lăsat la scurs și din nou la rece, la congelator de această dată.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns