De dietă sau cum vrei să-i spui, nici nu mai contează, tot ce vreau să spun este că această plăcintă a fost cea mai mișto chestie care s-a întâmplat sâmbătă în bucătăria mea.
Un mix de ingrediente cu conținut ridicat de fibre, proteine de calitate și vitamine. Un quiche diferit de la care a lipsit făina, ceea ce l-a făcut să fie atât de interesant.
Ingrediente:
- 1 cartof dulce (medi spre mare)
- 1 lingură ulei de cocos
- 4 ouă mari
- 150 ml lapte
- 1 ceapă roșie, tocată mărunt
- 4 căței de usturoi (tocați mărunt)
- 150 g spanac proaspăt
- 100 g brânză feta
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru a începe treaba, se încinge cuptorul la 180 de grade.
Cartoful dulce, curățat și spălat, se taie în felii nu foarte groase, apoi se trage la tigaie cu uleiul de cocos pentru 2-3 minute.
Într-un vas termorezistent, eu am folosit un vas yena cu formă rotundă, am așezat feliile de cartof pe fundul și pereții vasului, apoi i-am gătit 20 de minute în cuptor.
În acest timp, am încins 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie, peste care am adăugat ceapa tocată mărunt, usturoiul și spanacul. Dacă nu aveți spanac proaspăt, merge și cel congelat la fel de bine.
Am lăsat amestecul 3-4 minute la foc moderat. După ce am îndepărtat tigaia de pe foc, am adăugat brânza feta mărunțită, sare și piper.
Ouăle le-am bătut și le-am amestecat cu laptele.
După ce cartofii au fost gata, am scos vasul din cuptor, am adăugat amestecul de spanac, apoi am turnat amestecul de ou cu lapte.
Vasul l-am reintrodus în cuptor pentru încă 30 de minute.
Ce îmi place cel mai mult la rețeta asta este că te unge la suflet fie rece, fie caldă.
Ideal este ca după ce scoateți vasul din cuptor, să-l mai lăsați deoparte timp de 15-20 de minute, cât să se așeze toate ingredientele și să poată fi tăiat, cât de cât.
De fiecare dată când Domnul B apreciază un preparat vegetarian, este confirmarea clară că i-a ajuns la suflet, motiv pentru care și-a luat chiar la pachet. #tucemanancilabirou
Cu drag,
D
Lasă un răspuns