Se făcea că plouă, cu picături mari, torențial chiar, iar eu ador ploaia :), să o privesc de la geam, să o ascult, să mă bucur de ea în toată splendoarea ei.
În majoritatea zilelor ploioase, îmi las imaginația să se joace în bucătărie, înconjurată de ingrediente dulci și aromate.
Așa a apărut asta mică, din motive lesne de înțeles. L-am lăsat pe Budha Bar să mă însoțească cu cel mai frumos playlist și am început joaca.
Ingrediente:
Aluat dulce:
- 125 g unt nesărat, direct de la frigider
- 90 g zahăr tos
- 1 ou mare
- 250 g făină (de la frigider)
- 1 linguriță sare de mare
Umplutură:
- 350 g gem de prune
- alune de pădure
- penițe de cacao
Făina împreună cu untul tăiat cubulețe, sarea și zahărul le-am amestecat cu degetele până când aluatul a devenit unul sfărâmicios. Am adăugat oul și am continuat să amestec cu mâinile până când compoziția a început să se lege.
Dacă aluatul este prea uscat, adăugați 1 lingură de apă foarte rece.
Compoziția obținută am răsturnat-o pe o bucată de folie alimentară, am modelat o bilă și am dat la rece pentru 30 de minute.
Dacă au trecut cele 30 de minute, scoatem aluatul din frigider și întindem din el o foaie pentru a acoperi suprafața unei tăvi de tartă cu diametrul de 23 cm. Se coace la 180 de grade, acoperit cu hârtie de copt și boabe de fasole/năut/orez, timp de 25-30 de minute.
Dacă aluatul se rupe când încercați să îl întindeți înseamnă că a stat prea mult la frigider, dacă se lipsește foarte tare atunci înseamna că nu a stat suficient la rece.
Când crusta s-a răcit de ajuns, am umplut-o cu gemul de prune, apoi am decorat cu penițe de cacao și alune de pădure, să fie tot o ronțăială până la final 🙂
E clar că a fost dezmăț!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns