Pentru mine, quinoa în combinație cu aceste legume, reprezintă farfuria perfectă, de unde îmi asigur proteina, grăsimile sănătoase, vitamine și fibre.
Quinoa este o adevărată sursă de calciu, magneziu, vitamine B, vitamina E și fibre. Este ușor de gătit, gustoasă și versatilă. Dincolo de aceste combinații cu legume, quinoa se folosește cu succes și în deserturi. Nu o dată am făcut quinoa cu lapte de cocos, fructe proaspete și diverse condimente cu efecte benefice pentru sănătate.
Știu, timpul este inamicul numărul 1 atunci când vine vorba despre o alimentație sănătoasă și echilibrată. Sau cel puțin eu aud des că principala scuză este lipsa de timp pentru a pregăti o astfel de masă.
Dragilor, eu nu am timp pentru a găti tradițional, asta înseamnă pentru mine mult timp petrecut în bucătărie, să gătesc tradițional, chiar și așa tehnologia oferită de Zepter mă ajută să reduc timpul petrecut în bucătărie cu până la 50%.
Ceea ce vă propun astăzi, quinoa cu legume, necesită mai puțin de 30 de minute timp de preparare, iar metoda pe care am folosit-o este gătirea la aburi folosind sistemul Zepter. Metodă prin care alimentele își vor păstra culoarea, nutrienții și gustul natural, nefiind nevoie de adaos de sare.
Ingrediente:
- 180 g quinoa
- 360 ml apă
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- câteva buchete de broccoli
- semințele de la 1/2 rodie
- 1 avocado
- zeamă de lămâie
- 1 mână de busuioc proaspăt
- ulei de măsline
- câteva măsline kalamata
Mod de preparare:
Înainte de a prepara quinoa este foarte imortant să fie spălată sub jet de apă rece pentru a elimina toate impuritățile. În caz contrar poate avea un gust amar.
Eu pun quinoa într-o sită și o spăl pentru câteva minute (2-3) sub jetul de apă filtrată.
Morcovul și dovlecelul le-am tăiat rondele, iar broccoli buchețele mici.
Am folosit două vase Zepter, suprapuse, în vasul de jos am pus apa și am acoperit cu capac pentru a aduce apa în punctul de fierbere. Când apa a început să clocotească, am vărsat quinoa, am așezat deasupra vasul tip sită împreună cu bucățile broccoli, morcov și dovlecel, apoi am acoperit cele două vase cu capacul inteligent și am lăsat totul la o temperatură joasă timp de 15 minute.
În acest timp am curățat rodia și am tăiat avocado în cuburi mici. Am stropit avocado cu zeamă de lămâie pentru a preveni oxidarea și am adăugat măslinele kalamata. Mie îmi plac foarte mult aceste măsline și se potrivesc de minune cu restul ingredientelor.
Când indicatorul termo-controlului a ajuns spre sfârșitul zonei verzi am știu că preparatul meu este gata și nu m-am înșelat. Am îndepărtat vasul de pe sursa de foc și am descoperit o quinoa pufoasă exact așa cum îmi doream, iar legumele al dente având culoarea intactă.
Am vărsat toată quinoa peste avocado, am pus legumele și busuiocul, iar înainte de a servi am picurat puțin ulei de măsline pentru proprietățile pe care le are.
Un preparat demn pentru un prânz sofisticat la birou.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns