Bună, numele meu este Daniela Niculi și am trecut deja de ziua 40 fără zahăr adăugat!
Jurnalul pe care l-am început în urmă cu 40 de zile este cea mai sinceră variantă a mea și este cea mai mișto activitate pe care am avut-o de când am început acest blog.
M-am educat mult în tot acest timp, uneori am fost pe punctul de a greși, dar am realizat, iar atunci când ceva s-a întâmplat am scris și am avut grijă să fiu mai atentă.
Am scris zi de zi, am scris despre zahărul adăugat pentru că despre el a fost vorba, am descoperit în tot acest timp cum el este peste tot, etichetele nu mint, iar analizându-le am realizat cam câte din alimentele mele preferate aveau o formă de zahăr adăugat.
NU E UN MOFT, NU E UN TREND! A RENUNȚA LA ZAHĂR ESTE O NECESITATE
Acum am renunțat complet la el și nu pentru că ar fi vreun moft, nu pentru că e vreun trend, ci pur și simplu pentru că nu vreau să îmi afectez sănătatea cu o alimentație nepotrivită. Sunt o femeie trecută prin multe încercări, am luptat pentru sănătate și am văzut cum o poți pierde într-o secundă. Zahărul este sursa multor boli, iar eu sunt de părere că este mult mai bine să previi decât să tratezi!
Eu am ales pentru mine și sunt relaxată cu alegerea pe care am făcut-o!
Zilele trecute îmi spunea o cititoare care m-a descoperit de curând că am renunțat la zahăr și ce… mănânc carne! Pe principiul nu mi-ar fi rușine, nesimțita de mine, să mănânc carne și să fiu mulțumită că am renunțat la zahăr. Am mai discutat acest subiect sensibil, o altă alegere de-a mea din tinerețe! Poți citi aici care a fost experiența mea raw vegană și ce greșeli am făcut. Cred că aceste subiecte sunt foarte sensibile, iar eu respect decizia fiecăruia.
ZIUA 40 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT
Mic dejun: omletă cu gălbiori și salată de baby spanac
Gustare: fructe de pădure
Prânz: supă de roșii cu lapte de cocos și o felie de wasa
Gustare: smoothie cu spanac, avocado și 1 lingură de migdale
Cină: ciolan cu varză
Pentru prima masă a zilei am spălat ultimii gălbiori pe care îi aveam, i-am pus în tigaie cu puțin ulei de măsline, apoi am turnat două ouă bătute. Am spălat câteva frunze de spanac și am făcut o mică salată pentru omletă.
O gustare dragă mie:
Pentru prânz aveam o supă de roșii în care am adăugat pentru prima oară o cutie cu lapte de cocos, iar acestea fiind spuse tocmai ce am combinat cea mai aromată supă de roșii din toate rețetele testate de-a lungul timpului.
Pentru a doua gustare am ieșit la o plimbare și am pregătit un smoothie light din o mână de spanac, 1 lingură de migdale, 1 linguriță iarbă de grâu și 1/2 avocado.
După plimbarea în parc am primit un telefon neașteptat cu o propunere de terasă, de berărie, de a ciocni în cinstea celui mai mic pui de om ce s-a născut ieri, finuțul meu iubit.
Nu puteam refuza asemenea propunere, iar alături de o porție de ciolan cu varză călită am servit și 2 beri foarte, dar foarte reci! Prefera cineva să nu spun, să ascund această cină neplanificată? Atâta timp cât nu exagerezi în fiecare zi și îți organizezi alimentația cu mai multă atenție în ziua următoare, nu este nicio tragedie. Am adăugat și doua ore de antrenament, așa că am echilibrat balanța fără stres!
Cu același drag și entuziasm ca întotdeauna,
D
Lasă un răspuns