Această rețetă absolut minunată ar fi putut în categoria salatelor de după Paști, cu un titlu incendiar:
”Iată cum poți folosi ouăle rămase de la masa de Paști”.
Hai că trebuie să recunoaștem că dacă aș fi scris așa, mi s-ar fi triplat audiența pe blog, dar nu am ales acest titlu pentru că aceasta este o salată pe care o poți face oricând, ideală pentru caserola de la birou sau ca o masă de după antrenament așa cum a fost în cazul meu.
Cu doar câteva ingrediente am făcut o salată sățioasă, colorată și nutritivă.
Primăvăratică aș putea spune 🙂
Ingrediente:
- 4 ouă
- 150 g ton în ulei de măsline
- 4 ridichi
- 10 roșii cherry
- 1 avocado
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- microplante pentru un plus de savoare
Mod de preparare:
Pentru o astfel de salată se folosesc ouă fierte. Astfel încât o dată ce ai ouăle pregătite, mai trebuie doar să feliezi ridichile, să tai roșiile cherry, să tai avocado în cuburi, să speli conserva de ton și apoi să scoți conținutul din ea.
Urmează să mai amesteci toate ingredientele și să asezonezi după gust, iar masa este gata.
Zeama de lămâie se potrivește foarte bine, iar microplantele vor da un plus de savoare, culoare și eleganță. Eu le-am tot folosit în ultima perioadă și încep să devin cumva dependentă de ele.
Tot cu acest amestec poți umple o lipie integrală în care mai poți adăuga iaurt grecesc, aaahhh, ce poftă mi-am făcut, noroc că salata asta se face al naibii de simplu, mai am de făcut doar lipiile și cred că o să refac varianta aceasta cu turmeric.
Salata este excelentă pentru a fi luată la birou, însă eu nu aș spune nu nici să o pregătesc ca aperitiv pentru o seară cu prietenii, mai ales că merge pusă și pe felii de pâine prăjită și eventual frecată cu usturoi. Ei, hai, eu chiar nu mă potolesc cu ideile în această dimineață.
Dar aștept să îmi spui tu în ce variantă ai ales să o servești 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns