Prima zi de Primăvară aduce o rețetă de batoane proteice pe care o poți prepara în 5 minute și de care te poți bucura în următoarele zile sau de ce nu, îți poți surprinde prietenii cu un Mărțișor super gustos și delicios.
O gustare sățioasă potrivită în orice moment al zilei. Eu trebuie să recunosc că le-am preparat pentru a avea un snack rapid înainte de sală, dar dat fiind că primăvara s-a grăbit să vină cu tot cu alaiul ei de microbi, iată cum am savurat batoanele pe post de energie în lipsa somnului.
Știu că toată lumea se bucură când aude de baton proteic, iar caloriile nu mai contează. NU CONTEAZĂ, normal, mai ales în context de sport, dar dacă te interesează să știi că din toată compoziția ies undeva la 21 de bucăți, iar o singură bucată are 120 de calorii (+/-)
Ce vreau să spun este că nu mănânci 1 singură bucată, știu sigur, mănânci 2 cu siguranță. Sunt prea gustoase.
În orice caz e cu mult peste o variantă de baton din comerț, plin de zahăr și nu numai 🙂 (siropurile de tot felul sunt și ele la putere, pe principiul dacă e sirop nu se prinde lumea că e tot zahăr)
Care sun ingredientele de care ai nevoie pentru aceste batoane?
Următoarele:
- 180 g unt de arahide
- 100 g fulgi de ovăz
- 2 linguri ulei de cocos
- 2 linguri miere de albine
- 1 linguriță extract de vanilie
- 50 g curmale hidratate
- 2 linguri fulgi de midale (pot fi migdale crude sau nuci pecan)
- 2- 3 linguri semințe de cânepă
- 2 linguri goji
- 1 lingură semințe de chia (la fel de opțional)
Mod de preparare:
Într-un ibric mai mare am amestecat untul de arahide cu uleiul de cocos și miere de albine. Le-am lăsat la foc mic și am amestecat continuu, atât cât compoziția a devenit ușor mai lichidă.
Am adăugat apoi curmalele hidratate în prealabil și pasate cu furculița, precum și restul ingredientelor, mai puțin fructele uscate goji, fulgii de migdale și semințele de chia pe care le-am presărat la final.
Toate ingredientele le-am amestecat cu o spatulă, apoi am distribuit compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am presărat goji, fulgii de migdale și chia, am aplatizat cu spatula și am introdus tava în congelator.
Desigur, poate fi păstrată și la frigider, însă mie îmi place mai mult textura batonului imediat scos din congelator. Est emai rece și mult mai răcoritor și crocant.
Am gustat și dintr-unul ținut la rece, e bun, dar nu este exact ceea ce îmi place mie. Domnul B a mâncat și la temperatura camerei, însă cred că este cu mult mai grețos așa. Acum na, fiecare cu gustul lui. Știi cum e, gusturile nu se discută.
În orice caz se țin mai întâi la congelator pentru a se întări compoziția și pentru a putea fi tăiate frumos.
ATENȚIE!
Ai toate șansele să nu te poți opri din mâncat! :-))) amintește-ți că sunt totuși foarte calorice!
Cu drag,
D
Puțin spus delicioase! Multumesc, Draga Daniela, pentru ideile tale minunate!❤️
Multumesc si eu! Sa va bucurati de ele si sa va incante papilele ❤️
Mulțumim pentru aceste rețete absolut extraordinare!
Abia aștept să încerc și rețeta aceasta.
Buna, Andrei! Iar eu abia astept sa imi spui cum au iesit 🙂
Buna. Putem fara semintele de canepa si sa inlocuim cu pudra proteica?
Multumesc!
Buna, sigur. Merge si fara seminte de canepa 🙂
Cu 12% proteine si 55% grasimi (or fi ele „sanatoase”, dar…) imi este greu sa le consider batoane proteice. Iar ca snack inainte de sala…cred ca e mai nimerit sa fie mai multi carbohidrati acolo. Sigur ca sunt gustoase, dar le vad ca alternativa la fursecurile pline si ele de grasimi, dar, majoritatea, saturate.
Sincer, eu le-am vazut mai mult alternativa batoanelor de la sala 🙂