Cei care urmăresc blogul de când am început să scriu cu siguranță le sună cunoscut proiectul #tucemanancilabirou. A fost primul proiect făcut pentru comunitate, un proiect care ulterior s-a mutat în offline și așa au apărut atelierele de gătit pentru angajați.
Felul în care ne hrănim pe parcursul zilei contează enorm, este combustibilul nostru pentru a ne putea păstra energia până la finalul zilei.
Ceea ce mâncăm la birou este esențial, iar aici îmi amintesc fără să vreau de foștii mei colegi care după pauza de masă mâncau obligatoriu un dulce și deschideau o doză de suc, ca un fel de răsfăt de după masă.
Calitatea prânzului pe care ți-l oferi este regula nr 1 pentru a nu pofti la dulciuri după masă. Dacă i-ai oferit corpului tău gama de nutrienți de care are nevoie atunci ești în zona de siguranță. Nu combinațiile de proteină cu carbohidrați sunt periculoase. Metodele de preparare însă fac diferența.
Poți alege o friptură de curcan la cuptor cu orez sau cartof natur și este cu totul altceva dacă ai alege snițel de pui cu cartofi prăjiți. Masa de prânz este foarte importantă, cum la fel de importante sunt și restul meselor/ gustările dintre mese.
Gustările și hidratarea sunt și ele parte din acest program cu obiceiuri sănătoase.
Nu știu dacă și la birou există ”sertarul cu dulciuri” dar dacă există propunerea mea este să dispară sau să conțină nuci/ semințe, deseturi cu o etichetă cât mai curată.
De acasă îți poți aduce:
- brânzică la cutie
- fructe proaspete
- iaurt natural
- deserturi de casă
Iar lista poate continua.
Acestea sunt elementele cheie care îți vor satisface nevoile astfel încât nu vei fi tentat să mai mănânci ciocolată după fiecare masă. Oferă-ți această bucurie atunci când există un sărbătorit.
Într-un stil de viață echilibrat există mulți factori, deși cel mai mult se vorbește despre ALIMENTAȚIE.
- Sportul
- Odihna
- Relaxarea
- Somnul de calitate
- Socializarea 🙂
- HIDRATAREA
Dar să revenim la obiceiurile sănătoase de la birou, unde pe lângă masa de prânz și gustările de calitate, trebuie făcut loc și pentru hidratare, iar acum există tot felul de instrumente prin care să ai tot timpul la îndemână apa ținând cont în același timp de reducerea recipientelor din plastic.
Cana filtrantă de la BRITA cu capacitate de până la 3,5 litri, te ajută să ai în permanență apă filtrată pe birou sau acasă sau acolo unde îți petreci tu cel mai mult timp.
Cana este dotată cu un cartuș MAXTRA realizat din cărbune obținut din coji naturale de nucă de cocos. Cartușul se schimbă în mod normal la un interval de 4 săptămâni, însă grație ecranului digital vei fi anunțat când calitatea apei nu mai este una safe și trebuie să schimbi cartușul cât mai repede.
De reținut:
- are pâlnie specială pentru filtru, din material plastic fără BPA (Bisfenol A)
- cartuș filtrant, tip MAXTRA+ cu care poti filtra apa timp de 4 săptămâni sau până la aproximativ 150 l
- capac din material plastic, cu indicator tip Meter pentru schimbarea cartușului filtrant .
Spre deosebire de sticlele de plastic ce nu este sunt deloc prietenoase cu mediul înconjurător fiind greu degradabile, cănile BRITA se utilizează pe termen lung, fiind necesară doar simpla reânlocuire a cartușelor filtrante.
Sunt foarte practice în bucătărie unde poți folosi apă proaspăt filtrată la prepararea mâncărurilor, o poți folosi în fierbătorul pentru ceai pentru a nu degrada cănile special concepute.
Intreg procesul de filtrare, cât și calitatea produselor BRITA sunt testate atât în laboratoarele proprii, cât și de organizații precum faimoasa TÜV SÜD, care a atestat faptul ca produsele BRITA corespund normelor europene din industria alimentară.
Utilizarea cartuselor MAXTRA+ este recomandată chiar si de Academia Britanica de Ceai, fiind dovedit faptul ca aroma ceiului și a cafelei preparate cu apa filtrată cu MAXTRA+ este intensificată.
(Articol sponsorizat)
Cu drag,
D
Lasă un răspuns