Cu toată sinceritatea vă mărturisesc că în studenție am mâncat de câteva ori sosuri din comerț pentru nachos. Le-am descoperit într-o vacanță la Londra și apoi le-am căutat și pe la noi, noroc că erau destul de scumpe, iar șansele să cumpăr prea des erau destul de mici.
Au apărut apoi la cinema, dar atunci deja trecusem deja la un alt stil de viață astfel încât nu m-au atras niciodată, asta nu înseamnă că nu am încercat de la prieteni. La un film, o dată la ceva timp, merg, însă nu pot spune același lucru dacă preferi să mergi la film săptămânal și să alegi același meniu XXL de nachos cu sos de brânză și sucul cel mai mare.
Dacă aș fi avut vreun fel de slăbiciune pentru dânsul sunt convinsă că această rețetă ar fi apărut până acum pe blog, dar întâmplarea face să apară acum după ce am testat o cremă de brânză vegană ce am folosit-o într-un wrap umplut cu frunze de salată și ciuperci. Așa mi-am propus să încerc și varianta unui sos de brânză vegană, fie pentru nachos, fie pentru a stropi diverse garnituri de legume.
Pentru un astfel de sos necesarul nu este mare, iar prepararea lui este gata în mai puțin de 5 minute, dacă ai deja nucile caju hidratate bine în apă. Eu le las într-un bol cu apă de seara și le pregătesc a doua zi sau le las 30 de minute în apă fierbinte.
Pe lângă caju mai este nevoie de turmeric, sare, puțin ulei de măsline și fulgi de drojdie inactivă care să lege cumva preparatul. Drojdia inactivă este folosită în bucătăria vegană, eu o folosesc cel mai des de aproximativ 1 an. Nu eram prea familiarizată cu ea, însă mărturisesc că tot mai des se dovedește a fi utilă în bucătărie.
Lista completă cu ingrediente este aceasta:
- 200 g caju
- 180 ml apă
- 1 linguriță turmeric
- 1/3 linguruță paprika afumată
- sare
- 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
- 1 linguriță ulei de măsline
*Pentru o cremă de brânză mai consistentă, se reduce cantitatea de apă la jumătate și se adaugă în funcție de textură pe masură ce aparatul amesteca ingredientele.
Mod de preparare:
Pentru această rețetă pasul cel mai important și esențial este hidratarea nucilor caju pe care le vom amesteca în blender cu restul ingredientelor și la o viteză mare, cea mai mare, vom amesteca ingredientele până când acestea se transformă în textura fină și cremoasă a unui sos de brânză.
Blenderul folosit este unul de viteză mare. Am folosit funcția vacuum, blenderul a scos aerul din recipient și a amestecat ingredientele la viteză foarte mare pentru ca la final să obțin o cremă super fină.
Foarte important este ca apa să fie adăugată în două părți, la început jumate și spre final a doua jumătate, în funcție de textură, iar înainte de servire să stea o vreme la rece. E mai bun și mai gustos 🙂
Pentru a nu fi foarte grețos merge stropit cu zeamă de lămâie!
În cazul în care vă interesează un astfel de produs:
Pentru a achiziționa aceste produse cu un discount de 35% este important ca la finalul comenzii plasate pe pagina promoțională să introduceți codul daniela35.
Pagina promoțională este aceasta: https://philips.to/2OuDoXz
Repet:
Discount-ul de 35% – nu se cumuleazaă cu alte promoții și este valabil doar pe pagina promoțională până la 31.01.2020.
Revenind la preparat, bineînțeles că valoarea lui calorică este una foarte mare, însă cantitatea face diferența.
Cum spuneam mai sus, dacă reduci cantitatea de apă la jumătate sau înlocuită cu lapte de cocos full fat, poți obține o cremă de brânză mai densă ce poate fi folosită ca gustare sau ca bază într-un wrap vegan (că tot suntem în post)
Eu am întins pe o felie de pâine într-o dimineață, dar am uns și o lipie integrală.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns