În week-end am avut poftă de un mic dejun altfel, dar folosind ingrediente la îndemână din frigider fără să fie nevoie să ies la cumpărături.
Focusul meu pentru anul acesta este să merg la cumpărături când chiar nu mai am ingrediente la îndemână, iar din ceea ce am să improvizez astfel încât să reușesc pe cât posibil să pun pe masă preparate gustoase și nutritive pentru toată familia.
Problema mea la aceste gofre este că Alexia nu le suportă și nici nu vrea să încerce. Mă rog, ea spune că a gustat și nu îi plac. Indiferent dacă discutăm de dulce sau sărat e ceva ce ei nu îi place la ele.
Noi le-am apreciat foarte mult și cu siguranță am să mai încerc și alte modalități de servire.
Rețeta este foarte simplă, important este să aveți și un aparat cu forme pentru gofre.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 300 ml kefir
- 110 g făină integrală
- 1 linguriță praf de copt
- 60-70 g telemea
- 1 legătură de mărar (eu ador mărarul în aceste combinații)
Variante de topping:
Varianta 1: ou prăjit sau poșat, avocado, salată, masline kalamata
Varianta 2: humus, rodie, iaurt grecesc, frunze de salată
Varianta 3: halloumi la grill, frunze de salatăm masline kalamata, ou
Varianta 4: iaurt cu salsa de ierburi aromtice
Mod de preparare
Într-un castron am bătut cele două ouă, apoi am adăugat kefirul, telemeaua dată pe răzătoare și mărarul tocat mărunt.
Într-un alt bol am amestecat făina cernută cu praful de copt, apoi am adăugat amestectul de ingrediente uscate peste amestecul de ou.
Am lăsat compoziția 5 minute să se odihnească, timp în care am încălzit aparatul de gofre.
Am turnat câte un polonic mic și le-am lăsat pentru aproximativ 2 minute. Le puteți lăsa mai mult pentru o variantă mai crocantă la exterior.
Ca și topping am folosit ce am avut prin frigider, însă variantele pot fi nenumărate.
Varianta cu cremă de brânză și somon cu siguranță este una câștigătoare. Cu siguranță data viitoare așa am să le mănânc și eu.
Din punct de vedere caloric, o singură bucată are aproximativ 140-15 calorii. În funcție de topping se poate ajunge lejer la 600-700 calorii pe o farfurie.
Aștept cu interes să îmi spuneți ce topping ați ales 🙂
Cu drag,
D
Flori Andrei
Bună Daniela! Rețeta de gofre cu kefir e delicioasă, mic dejun sau pachețel de școală!
Azi le-am servit cu guacamole!
danielaniculi
Buna, Flori!! Asa este, merg servite atat la micul dejun sau ca gustare, iar ca si combinatii pot fi incercate cat mai multe Ma bucur mult pentru acest feedback. Iti multumesc