
PRĂJITURĂ-TARTĂ VEGANĂ CU LĂMÂIE
Unul dintre motivele pentru care încerc să am mereu în dulap câte o pungă de caju este acesta. Niciodata nu se știe când mă apucă pofta de un desert vegan, răcoritor și usor de realizat.
Încă o rețetă din categoria celor #fărăzahăradăugat, cu un minim de ingrediente și cu un gust echilibrat între dulce și ușor acrișor.
Știu că nu am mai încărcat rețete de ceva timp, însă am sentimentul că abia de acum încep să simt cu adevărat efectele pandemiei, lipsa socializarii așa cum eram obișnuită, plus toate schimbările survenite. A început școala, dar nu sunt deloc împăcată cu noile reguli, mă cam lupt cu mine de ceva timp, însă în adâncul sufletului meu știu că totul va fi bine!
Acum să vă dau rețeta acestei prăjturi, măcar papilele gustative să le bucurăm la maxim 🙂
Ingrediente:
- 200 g fulgi de ovăz
- 200 g curmale (proaspete)
- 200 g peanut butter
- 2 linguri ulei de cocos
Pentru cremă:
- 200 g caju (bine hidratat în prealabil)
- 260 ml lapte de cocos (full fat- conservă)
- zeama de la 2 lămâi (aproximativ 120 ml)
- 1 lingură miere de albine
- 1 linguriță amidon de porumb
Mod de preparare:
Pentru început este foarte important ca nucile caju să fie hiratate în prealabil. Ținute o oră într-un vas cu apă caldă este suficient.
Se scurg de apă și se lasă deoparte pentru momentul în care vom pregăti crema.
Pentru blat se combina într-un blender toate ingreidentele, apoi se amestecă până când textura este una sfărâmicioasă.
Pentru prăjitura-tartă am folosit o formă dreptunghiulară cu fund detașabil. În forma respectivă am răsturnat amestecul pentru blat și am presat cu mâinile astfel încât să distribui uniform pe toată suprafața.
Am copt blatul pentru 12 minute la 180 de grade.
Între timp am pregătit crema.
Partea cea mai frumoasă la aceste deseturi este lipsa de complexitate 🙂
Am amestecattoate ingredientele într-un blender de mare viteză, am apăsat butonul de power și am obținut o cremă super fină în câteva minute.
Vă recomand să folosiți un blender puternic!
După ce blatul s-a rpcorit puțin, am turnat crema și am introdus din nou vasul în cuptor pentru încă 10-15 minute.





Cam simplu și cam gustos, pe cuvântul meu de susținătoare a unei alimentații echilibrate și fără zahăr adăugat!
Cu toată dragostea,
D
Multumesc!