Trecuse ceva timp de la ultima rețetă de batane, așa că m-am gândit să fac o surpriză pentru toată lumea și să ne bucurăm cu toții de o nouă combinație de semințe pentru un baton consistent, fără bazaconii și fără zahăr adăugat.
Mărturisesc că pentru Alexia am tot timpul un sortiment de batpane de la MyProteinn. Sunt niște batoane vegane care o ajută imediat după lecția de echitație. Eu prefer combinașiile făcute de mine. Le mai acceptă și ea uneori, însă cele ambalate sunt mai ușor de luat la pachet spre deosebire de cele de casă.
Vă las aici încă două rețete de pe blog, nu știu dacă le-ați încercat, dar sunt la fel de gustoase, respectiv:
Pentru rețeta de astăzi avem alt mix de ingrediente, după cum urmează:
- 160 g mix semințe (dovleac + floarea soarelui)
- 100 g cocos mărunțit
- 60 g semințe de cânepă
- 3 lingurițe semințe de chia
- 1 cupă proteină vegană (opțional)
- 20 curmale proaspete
- 6 linguri ulei de cocos
- 2 linguri unt de arahide
- 2-3 linguri pudră de cacao
- 4 linguri de ovăz mărunțit
Rețeta poate fi văzută pas cu pas și în secțiunea highlights pe pe contul de Instagram
Pentru a prepara batoanele m-am folosit de mixerul vertical care are si functia de tocator, de la philips. Nu am folosit blenderul pe care îl folosesc la cremele vegane.
Am amestecat în recipient semințele de cânepă, cocosul, semințele de chia și proteina vegana. Am pulsat câteva secunde, cât să le mărunțesc puțin.
Am transferat amestecul de semințe într-un bol, iar în același recipient am adăugat curmalele, uleiul de cocos, pudra de cacao și untul de arahide.
Din acest amestec trebuie obținută o textură moale. În cazul în care întâmpinați dificultăți, puteți adăuga 100 ml lapte vegetal.
Lichidul va facilita amestecarea ingredientelor și transformarea lor într-o pastă care să lege toată compoziția. Un rol important îl joacă aici curmalele și untul de arahide.
Am răsturnat acest amestec peste semințe, am completat cu fulgii de ovăz și am amestecat cu o spatulă.
Compoziția finală am răsturnat-o într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt.
Am lăsat preparatul la frigider pentru 60 de minute înainte de a fi tăiat.
Atât de simplu se fac batoanele proteice, fără bazaconii.
Opțional vă puteți juca și cu ingrediente precum bobițe de cacao sau polen crud pentru arome mai diferite.
Postarea de pe Instagram este AICI!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns