
Știu că atunci când vine vorba de spanac, urzici și alte verizuri, reticența oamenilor atinge cote uriașe. Recunosc că eu sunt parte din tabăra celor ce nu mănâncă urzici. Nu am înțeles niciodată cum să mănânci urzici și cum să îți placă urzicile!
Este foarte adevărat că același lucru probabil se întreabă multă lume de mine, cum să mănânc X sau Y combinație și fel de mâncare. Este foarte firesc, suntem diferiți și asta este unul dintre cele mai frumoase lucruri din lume!
Cu siguranță există categoria de oameni ce vor simți repulsie față de această farfurie, dar eu scriu și astăzi pentru cei ce iubesc verdele în farfurie și mai ales spanacul în care se scaldă relaxat un minunat ou poșat.
Putem începe cu oul poșat, iar pentru asta am să vă las un video de pe youtube, ah ce vremuri bune când reușeam să filmez, nu am uitat de el, voi relua conținutul video cu siguranță 🙂 dar uneori mă întreb cu câte mâini să lucrăm? Pe câte canale să activăm? Fiecare canal are nevoie de interacțiune, iar eu sunt eu peste tot, nu există nimeni altcineva care să scrie în numele meu sau să posteze, așa că mă bucur de aceste rețele unde reușesc să fiu activă.
Acum trecem la partea cea mai ușoară, la piureul de spanac 🙂
Ingrediente:
- 500 g spanac proaspăt
- 2-3 fire ceapă verde
- 3 căței de usturoi
- sare
- 1 linguriță ulei de măsline
Separat (opțional)
- orez basmati & salbatic
Mod de preparare:
Primul aspect foarte important de reținut când vine vorba de spanac este că nu are nevoie de fierbere. Pentru a păstra proprietățile acestuia, trebuie doar să îl opărim, în fond este o frunză. Cu cât va fi fiert mai mult cu atât mai tare vom lăsa nutrienții în oală.
Eu spăl foarte bine frunzele de spanac, apoi le mut într-o oală mare, așa este el voluminos. Separat fierb niște apă și o torn peste spanac, amestec în oală, iar în câteva secunde spanacul este ofilit.


Într-o tigaie am adăugat uleiul de măsline, ceapa și usturoiul, le-am agitat puțin, apoi am transferat cu o spumieră spanacul.
Am lăsat totul pe foc pentru 2 minute, iar amestecul l-am transferat în vasul unui blender unde a avut loc magia.
Separat am avut fiert un mix de orez basmati cu sălbatic, totuși trebuia să ne țină de foame masa, iar doar din spanac și un ou ar fi fost mult mai greu.


Peste minunație am adăugat oul poșat, iar ca să fiu sinceră, fiind o cină am considerat oportun un pahar de prosecco.

Voi în ce tabără vă aflați?
Urzici, spanac sau ștevie? Și cum le gătiți cel mai des?
Eu vă aștept și pe Instagram cu postări zilnice, rețete rapide și filmări scurte 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns