Cred că până anul trecut am încercat de două ori să fac goffre și nu pot spune că am avut neapărat o atracție deosebită în ceea ce le privește.
Mult mai practic mi se pare să fac pancakes și parcă le și savurez mai tare. Anul trecut am testat o rețetă de care ne-am și îndrăgostit. Rețeta de goffre sărate cu kefir, mărar și telemea.
Rețetă pe care am să o las mai jos în cazul în car enu sunteți siguri dacă vreți ceva dulce sau sărat 🙂
Ideea este că nici Alexia nu se dădea în vât după ele, așa că de ce să mă complic când mai bine merg la sigur. Doar că nu m-am lăsat eu chiar așa nici pe parte de gofre dulci, dar fără zahăr adăugat, în același timp din ametecuri de făină mai nutritivă și bogată în fibre. Știți deja că nu sunt o mare amatoare a preparatelor bogate în ingrediente care nu aduc niciun fel de aport organismului, din contră.
Așa că m-am tot jucat și am tot încercat fel și fel de variante, cu proteină sau fără, cu făină de ovăz, integrală și așa mai departe, dar și această rețetă cu făină de năut pe care am combinat-o astfel încât să fie încercată și de către persoanele mai sceptice sau care încă nu și-au făcut curaj să schimbe complet alimementele cu care s-au obișnuit.
Am pregătit un amestec din făină de năut în care am adăugat și o mică cantitate de făină normală pentru a avea o textură apropiată de varianta de gofre clasice, dar în același timp ingredientul de bază să fie făină de năut care este una foarte nutritivă și consistentă!
Ingrediente:
- 2 ouă
- 200 ml lapte vegetal
- 170 g făină de năut
- 60 g făină normală (poate fi înlocuită tot cu făină de năut sau integrală)
- 1 linguriță praf de copt
- scorțișoară
Mod de preparare:
Am amestecat într-un bol ingredientele umede și în alt bol ingredientele uscate, apoi am turnat amestecul lichid peste cel uscat și cu ajutorul unui tel am omogenizat compoziția pe care am lăsat-o 5 minute să se odihnească.
În acest timp am încălzit aparatul pentru goffre, apoi am adăugat compoziție și am lăsat capacul închis până când un led s-a aprins și am știut că sunt gata.
*Sugestia mea este să folosiți doar făină de năut dacă sunteși familiarizați cu acest gen de preparate, oricum acele 60 de grame nu sunt foarte importante.
O altă schimbare pe care o puteți face, dincolo de amestecul de făină, gândiți-va la topping. De cele mai multe ori el este problema.
Atunci de ce să nu luam fiecare preparat ca pe o posibilitate de a încerca noi și noi combinații nutritive pentru organism.
Eu am ales un topping din iaurt grecesc, 1 linguriță gem de prune fără zahăr adăugat (deja este el bogat în zaharuri naturale) și zmeură congelată.
Există pe piață gem fără zahăr, alegeți să îl cumpărați în locul altor dulciuri.
Opțiuni de topping:
- unt de arahide și banană
- iaurt grecesc, nuci și un strop de miere
- cremă de brânză și fructe congelate
Sper că v-am convins să încercați și altfel de rețete. Făina de năut chiar este una prietenoasă spre deosebire de făina de cocos sau migdale cu care se lucrează mai greu.
Aștept cu interes impresiile voastre!
Pentru variantele video vă invit să aruncați o privire și pe contul de Instagram unde postez aproape zilnic câte o idee 🙂
Cu drag,
D
Ioana Prahoveanu
O sa incerc..!! Pare interesant si benefic !
danielaniculi
Si sunt curioasa de rezultat! astept cu interes impresii :-*
Elena Nicolescu
Buna Daniela,
Multumesc pentru inca o reteta interesanta :).
Am o intrebare, ai incercat sa le consumi si reci, la 2-3 ore dupa ce le-ai facut? Si daca da, este ok gustul? Intreb asta pentru ca ieri am incercat pentru prima data pancakes cu faina de naut (fara oua insa) si mi s-au parut ok calde (am gustat doar una calda), insa cand le-am gustat dupa 2-3 ore erau amare iar gustul se faina de naut se simtea intens si nu ne-am putut bucura de ele.
Multumesc si o zi frumoasa!
Elena
danielaniculi
Buna, Elena,
Eu le-am servit chiar reci, adica ca si gustare. Le-am facut dimineat apentru fetita mea, iar eu am mancat mai tarziu din ele, nu am remarcat sa fie gustul modificat sau sa ma deranjeze. Cred ca aici depinde de fiecare cum percepe gustul. Poti face cantitate mai mica doar pentru a fi servite atunci pe loc 🙂
Elena Nicolescu
Multumesc frumos pentru raspuns!
Eu sunt convinsa ca daca tie ti-au placut si reci, inseamna ca au fost f bune 🙂
Seara frumoasa si linistita!
danielaniculi
Cu mare drag! Raman aici in asteptare cu impresii 🙂
Carmen
Excelenta reteta, doar ca eu a trebuit sa ung tăvile aparatului, sa nu se lipească. Având în vedere ca nu conține nicio grăsime compoziția, este important și acest detaliu. Felicitări pentru tot ce faci!
danielaniculi
Buna, Carmen! La placile mele nu s-a lipit, dar desigur ca un puf de ulei ajuta in acest sens, am retete la care si eu fac asta pentru a ma asigura ca nu se intampla nimic