O nouă rețeta din categoria celor vegane am pregătit-o zilele trecute, iar pentru că rezultatul final este atât de bun și răcoritor, ar fi păcat să nu avem rețeta și în varianta ei scrisă, aici pe blog. Varianta video, pe repede înainte, o puteți urmări pe contul de Instagram unde vă aștept zilnic cu postări, idei de mese și gustări dintre cele mai rapide.
Mini tarte cu lime, crustă din ovăz și cremă de caju, o combinație răcoritoare și extrem de simplu de preparat.
Dacă în urmă cu câțiva ani pregăteam doar deserturi vegane pentru că le asociam cu deserturile fără zahăr, acum am experimentat mai mult și am descoperit și alte idei de deserturi bune de încadrat în categoria #fărăzahăradăugat.
Ideea rețetei de astăzi a pornit doar de la câteva limes pe care le aveam în frigider, restul ingredientelor în general nu îmi lipsesc din casă, așa că nu am făcut decât să hidratez nucile caju pentru 30 de minute în apă caldă, apoi să pregătesc crusta și ulterior să mă ocup de cremă.
Ingrediente pentru crustă:
- 180 grame fulgi de ovăz (mărunțiți am folosit eu)
- 80 ml ulei de cocos (dar puteți folosi unt topit dacă nu doriți ca preparatul sa fie 100% vegan)
- 2 linguri seminte de in măcinate
- 1/2 linguriță scorțișoară
Ingrediente cremă:
- 200 grame caju
- sucul de la 3 lime
- 1 linguri miere de albine
- 200 ml cremă de cocos + 2-3 linguri de zeamă din cutie
Mod de preparare:
Într-un robot de bucătărie, eu folosesc unul de la Philips Viva collection, am amestecat ovăzul împreună cu uleiul de cocos, scorțișoara și semințele de in. Am pornit robotul și l-am lăsat să-și facă treaba până a mărunțit fulgii și a legat compoziția.
Folosind o formă pentru brioșe în care am adăugat hârtie, am transferat compoziția, câte o lingură în fiecare formă, apoi am aplatizat ușor cu fundul unui mic pahar pentru a compacta compoziția. Tava a intrat la frigider până când am pregătit crema.
Pentru cremă, pentru a avea o textură fină și mătăsoasă, este necesar ca nucile caju să fie lăsate la hidratat pentru 30 de minute în apă caldă.
Pentru prepararea cremei, am folosit un blender mai puternic în care am amestecat toate ingredientele. Am pornit blenderul la viteză mare și am lăsat pentru câteva minute în care textura a devenit, cum spuneam mai sus, una fină și mătăsoasă.
Am scos tava din frigider, și am adăugat crema peste crusta care deja se întărise, iar la final am presărat câte puțină coajă de lime pentru și mai multă aromă.
În total au rezultat 10 bucăți, iar tava a ajuns de această dată în congelator unde a stat cel puțin o oră și jumătate înainte de a degusta, ideal este cam 2 ore, iar dacă serviți în urmatoarele zile este important de știut că ar trebui să le scoateți cu aproximativ 30 de minute înainte de servire.
Iată cam cât de simplu se poate prepara un dulce mai sănătos, răcoritor și pe care îl puteți păstra în congelator pentru o perioadă mai îndelungată.
Aștept cu interes să îmi povestiți dacă ați încercat rețeta.
Cu drag,
D
Simona
Buna,
Este esential sa fie Lime, sau poate fi folosit si alt fruct din categoria citricelor?
Multumesc!
danielaniculi
Buna. Lime are un gust mai deosebit si mai intens, dar poate merita incercat si cu alte fructe 🙂