Cum să iți faci cele mai sățioase batoane?
Pentru gustările de după antrenament, pentru un dulce sănătos, fără adaosuri, fără sirouri de glucoză, fructoză sau alte ingrediente dubioase, dar și pentru un răsfăț la cafea, am pregătit aceste batoane în care practic am folosit aceleași ingrediente ca la granola, doar că le-am combinat altfel cât să iasă batoane consistente îmbrăcate într-o glazură ușor amăruie. Pentru mine a fost echilibrul perfect între dulce și ușor amar.
Povestim despre ele și sper din suflet să fie încă o rețetă care să vă aducă și mai aproape de aceste preparate simple.
Hai să combinam ingredientele pentru gustarea de azi.
Ingrediente:
- 200 g fulgi de ovăz (eu am folosit varianta fulgilor mărunțiți)
- 150 g grame nuci (migdale, nucă românească, nuci pecan, alune de pădure)
- 1 linguriță scorțișoară
- 1-2 linguri miere de albine
- 3 linguri ulei de cocos
Glazură:
- 100 ml apă
- 4 linguri cacao
Mod de preparare:
Într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt, am adăugat ovăzul amestecat cu nucile pest ecare am presărat scorțișoară.
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentur 12 minute cât să se rumenească puțin.
Între timp am amestecat mierea de albine cu uleiul de cocos, iar aici am să vă dau câteva tipsuri în cazul în care nu aveți sau nu doriți să folosiți ulei de cocos.
Puteți opta pentru varianta de a lega compoziția cu o pastă de curmale sau unt de arahide amestecat cu miere de albine. Eu aveam ulei de cocos și am ales să îl folosesc și pentru aromă.
După ce am scos tava, am lăsat-o deoparte pentru câteva minute să se răcească, apoi am transferat amestecul într-un robot de bucătărie, am completat cu mierea de albine și am mixat câteva secunde, caât să zdrobesc nucile, nu mai mult.
Am transferat amestecul într-un vas dreptunghiular, tapetat cu hârtia de copt pe care am folosit-o și în tavă, apoi am presat uniform.
Vasul l-am dus în frigider, apoi m-am ocupat de glazură.
Am amestecat apa cu cele 4 linguri de cacao și am ținut vasul pe foc pentru 2 minute la foc foarte mic, apoi am turnat glazura peste amestecul de ovăz.
Ca și topping am mers pe stafide, fulgi de migdale și fulgi de sare Maldon. V-am spus că am creat un echilibru perfect.
Iată o gustare nu doar sățioasă și nutritivă, dar și de post, astfel încât le puteți pregăti fără probleme dacă țineți post.
Cine le mai încearcă?
Din varianta aceasta video se vede prea clar cât de simplu se pregătesc 🙂 VIDEO
Cu această ocazie îți amintesc că mă găsești și pe Instagram unde postez zilnic câte o rețetă/idee rapidă!
Cu drag,
D
Corina
Buna. Oare mierea cu ce as putea sa o înlocuiesc? Mulțumesc!
danielaniculi
Buna. Cu un sirop de agave de exemplu 🙂 sau un sirop fara zahar/indulcitori
Carmen
Bună, Daniela,
Am făcut reteta de doua ori, dar cantitatea de lichid (unt de cocos și miere, eu le-am topit la bain-marie) este prea mica și a fost nevoie sa adaug o banana pisata în compoziție, sa se lege. Cele 3 linguri de ulei de cocos, din rețetă, se refera la ulei lichid sau solid?
Batoanele au ieșit ok cu banană, dar ma gândesc ca poate ceva e incomplet la rețetă. Mulțumesc mult!
danielaniculi
Buna, Carmen. Nu stiu de ce la tine e nevoie de mai mult acantitate de lichid, dar poti suplimenta dupa cum consideri de cuviinta. important este sa iasa bune 🙂