
Cum să îți bucuri papilele gustative la tine acasă?
Îți zic eu. Cu câteva ingrediente și un mix între rețete. De-ar fi și în viața așa simplu să planifici cum să decurgă lucrurile ca să ai rezultate uimitoare, ce bine ar fi, dar zic totuși să ne bucurăm că ne iese când e vorba de aspectul gastronomic. Aici chiar avem cheia în mâna noastră, trebuie doar să ne bucurăm și să facem alegeri care să ne satisfacă pe deplin.
A avea grijă de corpul nostru trebuie să fie principala preocupare. Numai că pentru mulți pare greu, aproape imposbil să te ingrijești de alimentație. Pentru mulți dietele sunt de bază, având focusul pe slăbire rapidă și nu pe crearea unui stil de viață.
Prin rețeta asta vreau să vă zic că a mânca echilibrat este cea mai bună modalitate prin care ne putem bucura de cât mai multe arome, având adevărate călătorii culinare fără sentimente de vinovăție.
Am combinat astfel ingredientele tocmai pentru că mi-am dorit un preparat complet, care să îmi ofere acel curcubeu, iar acum vreau să vă povestesc și vouă cum am făcut.
În primul rând nu prea îmi lipsesc legumele mexicane din congelator, sunt versatile, super colorate și gustoase, iar în alimentație le integrez în diverse preparate.
La ultimele cumpărături am pus pe listă și niște creveți, deci aveam tot în congelator. Teoretic în mintea mea creveții erau clar pentru saganaki, doar că pe parcurs am deviat și am făcut un mix, după cum urmează.
Ingrediente:
- 100 g quinoa
- 1 pungă legume mexicane (congelate, eu le cumpăr pe cele Freshona de la Lidl)
Pentru creveți:
- 400 g creveți
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- 200 g pastă de roșii
- 1 ardei kapia
- 1 ardei gras galben
- 100 g brânză feta
Mod de preparare:
Am început cu quinoa. Am spălat-o bine cu apă rece, apoi am pus-o la fiert. Într-o tigaie am pulverizat 2 pufuri ulei de măsline și am adăugat legumele congelate + 50 ml apă.
Am ținut quinoa la fiert 15 minute, apoi am transferat-o peste legume, am amestecat în tigaie și am lăsat-o deoparte.
Separat m-am ocupat de creveți. Am avut creveți congelați bio, tot de la Lidl, pe care i-am lăsat într-o sită să se dezghețe.
Am tocat ceapa și usturoiul apoi le-am mutat într-o tigaie. Am stropit cu ulei de măsline și am înăbușit (nu la foc mare, nu am prăji) pentru câteva secunde, apoi am adăugat pasta de roșii.
Ardeiul kapia și cel galben (acesta este opțional, eu îl aveam și nu voiam să se strice să fie nevoie să ajungă la gunoi) i-am tăiat felii subțiri și i-am adăugat în sos la final.
Creveții i-am rumenit într-o altă tigaie, apoi i-am adăugat peste amestecul de roșii și ardei. Am presărat feta deasupra și am finalizat totul la cuptor într-un vas termorezistent, pentru 25 de minute.
Practic aici aveți două feluri de mâncare, doar că eu am adăugat creveși cu sos peste quinoa cu legume, ceea ce s-a completat de minune.
Desigur, nu este o combinație pe care să o pun des pe masă, tocmai de aceea vă vorbeam mai sus despre echilibru 🙂
Explozie de arome, culori și nutrienți!
De ce nu este o alegere complicată?
Nu am folosit ingrediente cu adaosuri.
Nu am folosit sosuri cu zahăr. Nu am prăjit cu ulei în exces. Porția a fost una moderată.
Un preparat pe care îl poți lua lejer la birou pentru masa de prânz, dar și cu care vă puteți surprinde invitații la o cină.
Poftă bună,


Cu drag,
D
Lasă un răspuns