BISCUIȚI CU BLUE CHEES
Haideți să vă povestesc, cât se poate de scurt, despre această rețetă de biscuiți cărora Alexia le-a spus bake rolls sănătoși, și bine a zis!
Când m-am gândit la această combinație, știam precis că Domnul B va fi cel mai încântat de rezultat, și așa a fost. Iar dacă și ție îți plac rontăielile sărate, atunci această rețetă cu trebuie să fie și pe placul tău.
Nu necesită multe ingrediente, dar hai să povestim cum am făcut eu și ce anume am folosit, iar dacă o vei încerca, nu uita să îmi povestești cum a ieșit.
Dacă te ajută, te invit să urmărești și varianta VIDEO.
Ingrediente biscuiți cu blue cheese:
- 120 g făină
- 90 g unt (rece)
- 100 g blue cheese (eu am folsoit varianta clasică de șa bergader)
- 50 g parmezan (dat pe răzătoare)
- 1 linguriță praf de usturoi
- 4 linguri apă minerală (rece)
- opțional – oregano/cimbru/busuioc uscate
Mod de preparare:
Rețeta nu este deloc complicată, pentru că nici mie nu îmi plac rețetele cu grad ridicat de dificultate, așa că sunt convinsă că oricare dintre voi va încerca această combinație, va avea un rezultat plăcut.
Am folosit un robot de bucătărie în care am montat accesoriul pentru aluaturi, dar puteți amesteca cu o spatulă.
Am adăugat făina, parmezanul și usturoiul, apoi am pornit robotul și am amestecat pentru câteva secunde. Dacă veți opta și pentru ierburi aromatice, acum este momentul să fie adăugate.
Am adăugat untul rece și tăiat în cuburi, la fel și brânza cu mucegai. Am pornit robotul și am adăugat apa minerală.
Compoziția obținută am răsturnat-o pe blatul de bucătărie și am modelat-o sub forma unui salam. Am rulat în folie și am lăsat forma în congelator pentru 1 oră.
Am preîncălzit cuptorul la 200 de grade, am scos aluatul din congelator și l-am feliat.
Într-o tavă de cuptor am pus hârtie de copt și am înșirat bucățile de aluat.
După 17 minute am scos biscuiții crocanți și aurii. Trebuie să prindă culoare înainte de scoate tava.
Atât de simplu 🙂
S-a mâncat tot!
Cu drag,
D
Liliana Taranu
Buna!
Se poate folosi si faina de ovaz sau integrala?
Te urmaresc cu mare drag.Astept si reteta de saratele sanatoasa. Cu faina de ovaz sau integrala.
danielaniculi
Buna! Poti folosi faina integrala, sigur ca da, probabil va trebui mai putina cantitate