Cel mai mult îmi place să vă inspir cu farfurii finale, deși pregătesc multe rețete individuale, cum activitatea mea e mult concentrată pe parte de planificare alimentară și combinații potritivite pentru o alimentație echilibrată, îmi place să pregătesc astfel de materiale prin care se evidențiază simplitatea în pregătirea unui meniu echilibrat și sănătos.
Astăzi vreau să vă arăt cum am pregătit chifteluțe de somon cu piure de conopidă și pesto de ierburi, toate pregătite în timp record și fără prea multă bătaie de cap. Am să vă las și trimiterea către materialul video, pentru a urmări mai ușor tot procesul.
Hai să ne apucăm de treabă!
Ingrediente:
Pentru chifteluțe am folosit următoarele:
- 500 g somon fără piele
- piper
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 ceapă roșie
- 1 ou
- 1 linguriță de muștar (poate fi ceva iute, dacă îți place)
- câteva fire de pătrunjel/mărar (la alegere)
Desigur puteți încerca și alte combinații de pește, pește alb sau somon combinat cu macrou. Macrou cu ton, o altă combinație delicioasă.
Cum am procedat:
Eu am folosit un mini tocător electric în care am adăugat somonul tăiat în cuburi și ceapa. Ideal este să tocați ceapa înainte de a adăuga și somonul pentru a fi mai fină.
Din câteva mișcări compoziția a fost gata și m-am apucat de modelat chiftelele.
Pentru a forma chiftelele folosește mâinile unse cu puțin ulei sau două linguri cu care sa dai o formă rotunda.
Dupa ce am terminat toată compoziția li am transferat chiftelele într-o tavă tapetata cu hârtie de copt, am pulverizat un strop de ulei peste ele și le-am introdus în cuptorul încins la 185 de grade pentru 25 de minute.
Cât au stat chfitelele în cuptor, am pus 1/2 conopidă la fiert, ruptă în buchețele, pest ecare am adăugat și o linguriță cu sare.
Până a fiert conopida am amestecat ingredientele pentru pesto:
- 2 legături de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 2 linguri de semințe de dovleac
- 30 ml ulei de măsline
- 50 g parmezan
Toate cele de mai sus, le-am amestecat tot în vasul mini tocătorului (pe care l-am curățat înainte), și am amestecat până când ingredientele s-au transformat într-un pesto aromat.
În funcție de textură, se mai completează cu ulei, dacă est enevoie. Eu, sincer vă spun, prefer să nu pun exagerat de mult ulei, nu mă deranjează să fie mai consistent, cu atțt mai mult cu cât depinde și în ce tip de rețetă vreau să îl integrez.
După ce a fiert conopida, am transferat buchețelele in mini tocător, am adăugat 1 cub de unt și am transformat totul într-un piure delicios.
Am asamblat preparetele în farfurii și astfel am avut parte de un prânz nutritiv, pregătit în timp record, cu care sper să vă inspir și pe voi.
Varianta VIDEO a acestor rețete este AICI.
Detalii despre mini tocător, aveți, și o să îl tot regăsiți menționat în rețete. Este foarte util, ușor de folosit și potrivit pentru o gamă variată de rețete.
Cât despre puterea lui, ce pot să vă spun, am pregătit la el unt de nuci și s-a comportat excelent, ceea ce a dus la pătrarea lui în bucătăria mea, devenind în scurt timp un aliat de nădejde.
Pe Instagram postez majoritatea rețetelor video, astfel încât dacă vă place conținutul de acolo, puteți salva rețetele mai ușor pentru a le avea la îndemână.
Vă las AICI și rețeta untului de nuci
Cu drag,
D
Lasă un răspuns