TARTĂ VEGANĂ CU CIOCOLATĂ ȘI ZMEURĂ
Se cerea o tartă ciocolatoasă, nevinovată, super rapidă și răcoritoare, numai bună pentru un răsfăț de weekend. Nu mai zic că se pretează excelent pentru perioada postului, așa că tot ce mai aveți de făcut este să treceți ingredientele pe lista de cumpărături și să vă apucați de treabă.
Această tartă este o adevărată încântare, cu puține ingrediente, și fără să faceți dezastru în bucătărie.
Pe instagram se găsește și varinata video, las link aici.
De ținut mine:
*Folosiți o tavă cu pereți detașabili. Este mult mai ușor de feliat tarta astfel. Eu am folosit o formă de tartă din ceramică, și mi-a fost destul de greu să porționez frumos.
Zic să ne apucăm de treabă.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 200 g nuci pecan
- 120 g curmale (hidratate în apă, nu aruncați apa, merge folosită pentru crema de ciocolată.
- 2 linguri de cacao
Ingrediente cremă:
- 230 g tofu (o cutie de la inedit am folosit eu, varianta în saramură, scurs de dexcesul de lichid)
- 140 g ciocolată neagră vegană
- 2 linguri miere de albine
- 2 linguri cacao
Ingrediente ”gem” de zmeură:
- 150 g zmeură
- 2 linguri și jumătate semințe de chia
Mod de preparare:
Mai întâi am pregătit ingredientele pentru blat, Nimic mai simplu, am scurs curmalele și le-am băgat la blender împreună cu nucile pecan și cacao. Compoziția obținută am întins-o în forma de tartă (repet și insist să folosiți o formă cu pereți detașabili)
Am lăsat forma la frigider, și m-am apucat de restul straturilor.
Am zdrobit zmeura cu o furculită. Eu am folosit zmeură congelată, așa că a fost nevoie să o las la dezghețat, însă puteți opta pentru zmeură proaspătă. Oricum ar fi, gustul este la fel de bun.
Peste zmeură am adăugat semințele de chia și am turnat amestecul peste blatul de nuci.
Am reintrodus forma la frigider până când am pregătit crema.
Crema de ciocolată este super simplă, iar dacă ați ridicat sprânceana când ați citit tofu, la ingrediente, vă anunț că este super cremoasă, delicată și delicioasă.
Mai întâi am topit ciocolata, apoi am amestecat la blender tofu tăiat în cuburi, ciocolata topită, mierea de albine și cele două linguri de cacao. Am pornit blenderul, iar pentru că a mai fost nevoie de ceva lichid, am folosit apa în care s-au hidratat curmalele. Am mai completat cu aproximativ 100 ml lichid.
Ideal este să stea la frigider câteva ore, cel mai bine pe timpul nopții.
Prietenii care s-au bucurat de această combinație de arome, au ales să completeze și cu o cupă de înghețată ușor acrișoară,
Cu drag,
D
Lasă un răspuns