CARROT CAKE CU FĂINĂ DE MIGDALE (FĂRĂ ZAHĂR)
Specificul blogului este alimentația echilibrată, însă una dintre alegerile făcute în materie de deserturi, a fost cea fără zahăr adăugat. Consider că alimentația modernă este una în care prezența zahărului este extrem de mare, mult prea mare, iar soluția pentru a face o schimbare stă în puterea noastră.
Am eliminat sursele de zahăr din alimentație, am ținut un jurnal în care v-am povestit despre ce a însemnat pentru mine călătoria către un stil de viață fără zahăr adăugat. Din 2024 a devenit o modă de a folosi expresia ”fără zahăr adăugat”, însă am constatat că este folosită greșit. Majoritatea creatorilor de conținut se folosesc de acest termen pentru a atrage urmăritori, cifre și notorietate, însă din păcate în multe dintre rețete nu sunt eligibile pentru acest profil creat.
Am fost extrem de strictă cu mine în perioada jurnalului, și pot spune cu mândrie că cel puțin 1 an de zile am fost atentă la fiecare etichetă. Nu este ușor deloc, și din păcate nu este un stil pe care să îl poți susține stric ca stil de viață, de aceea vă amintesc mereu despre importanța echilibrului.
Când pot pregăti un dulce complet fără zahăr, este în natura mea să fac asta. Fac alegeri conștiente și asumate de fiecare dată, iar zahărul adăugat inevitabil se mai strecoară, pe alocuri, prin alimentația mea, însă în majoritatea cazurilor acord o mare atenție și pun accent pe această conștientizare.
Acest tort este un deliciu, este o combinație de arome absolut incredibilă. Am folosit făină de migdale, iar în cremă am adăugat miere de albine.
Să ne apucăm de treabă.
Ingrediente:
- 2 banane
- 7 ouă
- 450 g morcov (dat pe răzătoarea mare)
- 400 g făină de migdale
- 80 g făină integrală
- 100 g ulei vegetal
- 120 g nucă mărunțită
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță nucșoară
- 1/2 linguriță ghimbir
- 1/2 linguriță cardamom
- 1-1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 500 g mascarpone
- 1 lingură extract vanilie
- 1 lingură miere de albine
Mod de preparare:
Am început cu pregătirea ingredientelor pe blatul de lucru pentru a mă asigura că nu uit nimic. Le-am cântărit și m-am apucat de treabă.
Am zdrobit bananele cu o furculită. Într-un castron am bătut cu telul cele 7 ouă peste care am adăugat piureul de banane. Am transferat compoziția în bolul unui robot de bucătărie și le-am lăsat acolo, la o viteză medie, pentru 5-6 minute. Dacă nu aveți un astfel de robot, un mixer este excelent.
Într-un alt castraon am amestecat făina împreună cu condimentele, iar separat am dat morcovii pe răzătoare pe care mai apoi i-am amestecat cu uleiul vegetal și nucile tocate.
Am adăugat jumătate din cantitatea de făină și jumătate din cantitatea de morcovi peste amestecul de ouă și am amestecat bine cu o spatulă, am adăugat restul de făină și morcovii, apoi am distribuit amestecul obținut în două forme cu pereți detașabili și tapetate cu hârtie de copt. Eu am folosit niște forme cu diametrul de 21 cm, pot fi și mai mici, dar nu mai mari.
Am introdus blaturile în cuptorul incins la 175 de grade pentru 40 de minute.
Vă las și trimitere către varianta VIDEO pentru această rețetă.
Am lăsat blaturile să se răcească, apoi le-am tăiat pe jumătate. Între blaturi am adăugat crema de mascarpone amestecată cu vanilie și miere de albine.
Ca topping final am caramelizat nuci pecan cu miere și scorțișoară, mi se par cele mai potrivite, și câteva merișoare.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns