
Ce ar fi toamna fără prăjituri aromate și fructe de sezon? Niciun alt sezon nu se compară cu cel de toamnă, atunci când încep să-și facă apariția plăcintele cu mere sau dovleac, dar și prăjiturile precum cea de astăzi, pline de fibre și fructe aromate.
Se face extrem de ușor, am postat și o rețeta în varianta video, care se găsește pe pagina de Instagram, unde vă încurajez să apăsați butonul de follow pentru a rămâne la curent cu postările zilnice despre alegeri echilibrate, sport și voie bună.
Prăjitura nu este din categoria pandișpanurilor pufoase, este un aluat umed, dar cel mai probabil sunteți obișnuți cu genul acesta dacă ați mai înercat și alte prăjituri de pe acest blog.
Hai să ne apucăm de treabă.
Ingrediente:
- 6 pere (nici prea mari, dar nici prea mici)
- 150 g făină integrală
- 1 linguriță praf de copt
- 330 ml băutură proteică cu vanilie (eu am folosit-o pe cea high protein din Lidl, puteți adăuga lapte)
- 3 ouă
- 3 linguri unt topit
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/4 linguriță nucșoară
- 1/4 linguriță ghimbir
Pentru cremă:
- 500 g mascarpone
- zeama de la 1-2 limes
- 1 linguriță miere
- coaja de lime pentru decor
- fulgi de migdale rumeniți în tigaie pt topping
Mod de preparare:
1️⃣Curățăm perele de coajă și sâmburi, apoi le feliem și le stropim cu zeamă de lămâie să nu se oxideze.
2️⃣Într-un castron amestecăm ouăle cu băutura proteică sau laptele (după preferință), untul topit și completam cu făina amestecată cu praful de copt + condimente.
3️⃣Adăugam în compoziție și perele apoi transferăm amestecul într-o formă pt cuptor tapetată cu hârtie de copt.
4️⃣Lăsăm la 175 de grade pentru 45 minute, iar după ce s-a răcit adăugam crema de mascarpone.






Cu drag,
D
Se poate folosi si faina schar fara gluten sau faina de ovaz/alt tip?
Trebuie adaptate cantitatile, dar nu stiu sa spun exact pt ca nu folosesc varianta aceasta.