
Din categoria preparatelor sățioase ce nu necesită mult timp de pregătire, avem, astăzi această salată plină de culoare, și foarte nutritivă. Gata în mai puțin de 15 minute, este o alegere excelentă pentru un prânz luat la pachet sau o cină ușoară, dar în același timp poate fi pusă și pe lista meniurilor festive, mai ales că ne apropiem de Crăciun.
Combinația de arome și texturi se completează de minune datorită năutului crocant, dar și al brânzei halloumi rumenită în tigaie. Nu vă rețin prea mult, vă spun doar că rețeta este și în varianta VIDEO pe Instagram, acolo unde vă aștept cu inspirație și idei zi de zi, atât în ceea ce privește alegerile culinare, dar și cu inspirație, și motivație, pentru sport.
După ce ați dat un follow, pentru care vă mulțumesc, putem să ne apucăm de pregătit salata 🙂
Ingrediente:
- 1 pachet halloumi (eu am folosi varianta Milbona de la Lidl)
- 1 conservă năut (tot din Lidl l-am avut și pe acesta – cel de la Freshona)
- 1 rodie
- 1 castravete fabio sau 2-3 castraveți cornichon
- câteva roțioare cherry
- 1 avocado
- 1 ceapă roșie
- 1 legătură pătrunjel
Pentru dressing:
- 1 lingură ulei de măsline
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță muștar
- 1 linguriță miere de albine
Cum am procedat:
Năutul l-am scurs bine de excesul de lichid, l-am clătit sub jet de apă rece, și apoi l-am condimentat cu sare, boia, ulei de măsline. L-am transferat în tava pentru airfryer, apoi l-am pentru 12 minute la 200 de grade, la fel de bine merge și la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Brânza halloumi am tăiat-o în cuburi, am stropit-o cu ulei, miere și fulgi de chilli, apoi am rumenit-o în tigaie.
Separat am tocat restul ingredientelor și le-am amestecat într-un castron, la final am adăugat năutul, halloumi, rodia și dressingul care a completat de excepție întregul tablou plin de gust și culoare.
Ce spui? Salvezi rețeta?





Cu drag,
D
Lasă un răspuns