
CROSTINI DIN CARTOF DULCE CU CREVEȚI ȘI AVOCADO
Propunerea aceasta de crostini cu cartofi dulci, avocado și creveți, este o alegere excelentă pentru meniul festiv. Ușor de pregătit, colorată și extrem de gustoasă, va fi cu siguranță atracția principală.
Partea cea mai grea, să-i spunem așa, de la această rețetă, este curățarea creveților, însă cu varianta Deluxe de la Lidl, nici acest aspect nu mai este o provocare.
Zic să ne apucăm de treabă 🙂
Ingrediente:
- 1 sau 2 cartofi dulci (depinde ce cantitate vrei să faci)
- sare
- 2 linguri ulei de măsline
- fulgi ardei iute
- creveți
- 1/2 linguriță paprika
- 1/2 linguriță turmeric
- 1/2 linguriță pudră de usturoi
- avocado
Mod de preparare:
Am început cu creveții pe care i-am curățat, condimentat și lăsat la frigider pentru o oră cât să se așeze bine toate aromele.
Am preîncălzit cuptorul la 200 de grade.
Cartoful dulce l-am tăiat rondele (nu foarte subțiri, cam la 1 cm) apoi l-am uns cu ulei de măsline pe ambele părți și l-am condimentat cu sare. Piperul sau fulgii de chili pot fi folosite și ele după gust, eu nu mă feresc de iute, deci am cam pus fulgi.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt am adăugat rondelele de cartof și le-am lăsat la cuptor pentru 20-25 de minute.
Creveții i-am gătit separat, într-o tigaie, când încep să își schimbe culoarea, veți ști că sunt gata.
Avocado l-am zdrobit cu furculița și l-am stropit cu zeamă de lămâie pentru a preveni oxidarea.
După ce cartofii s-au răcit, am adăugat câte o linguriță de avocado și un crevete super aromat și gustos.
Rezultatul final? Un adevărat deliciu!





Cu drag,
D
Lasă un răspuns