Am o slăbiciune pentru dovlecei, poate pentru că îmi amintesc foarte mult de copilărie și de zilele de vară în care o rugam pe mamaia să îmi facă câte o farfurie de dovelcei pane și nimic altceva.
Dovlecel umplut nu am mai făcut până acum, iar pentru că m-am decis să încerc, umplutura de quinoa s-a potrivit de minune cu ceea ce îmi doream să obțin.
Când am descoperit aceste superalimente (quinoa…), în urmă cu 5 ani, nu erau foarte multe informații, nici mulți oameni care să știe despre ele, iar prin restaurante era exclus să le întâlnești. Prin intermediul blogului mă bucur să aflu că din ce în ce mai mulți oameni încearcă și alte combinații alimentare decât cele cu care au fost obișnuiți.
Din pacate se confirmă și din ce în ce mai multe alergii, iar oamenii sunt nevoiți să facă o schimbare, cel mai des în privința glutenului.
Rămân de părere că un stil alimentar sănătos presupune în primul rând un echilibru, ingrediente de calitate și metode de gătit revoluționare. Sistemul oferit de Zepter a fost și de această dată alegerea potrivită pentru ca preparatul meu să fie unul gustos, într-un timp scurt și fără a fi nevoie de adaos de sare, ulei sau apă.
Ingrediente:
- 3 dovlecei
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei roșu
- 1/2 ceapă mică
- 60 g quinoa
- 2 linguri semințe de pin
- câteva fâșii de parmezan
Mod de preparare:
Am pus quinoa într-o mică oală, am acoperit cu apă și am pus-o pe foc moderat să fiarbă timp de 12 minute. Am acoperit vasul cu un capac și după ce quinoa a tras tot lichidul din vas, am amestecat cu furculița.
În timp ce quinoa este pe foc, pregătim dovleceii. Dovlecei pe care eu i-am tăiat pe lung, am îndepărtat miezul și am obținut niște bărcuțe simpatice pe care le-am și așezat într-o tigaie Zepter.
Într-o altă tigaie am pregătit legumele.
Ceapa am tocat-o mărunt, ardeii i-am tăiat cubulețe mărunte, la fel și miezul de la 2 dovlecei. Toate legumele le-am înăbușit într-o altă tigaie Zepter, fără a adăuga ulei sau sare.
Le-am lăsat 5 minute pe foc moderat, apoi le-am amestecat cu quinoa, iar cu toată compoziția am umplut bărcuțele pregătite. La final am presărat semințele de pin și câteva fâșii de parmezan (opțional)
Am acoperit tigaia cu un capac, iar când indicatorul capacului a ajuns la finalul zonei verzi, atunci am îndepărtat vasul de pe foc și am servit dovleceii cu câteva frunze de busuioc presărate deasupra.
Aceasta este o rețetă pe care o numesc eu #foodforyoursoul, o rețetă din care se poate evidenția de minune că sănătatea are gust!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns