Mda, am fost pe bază de pește de la ultima ieșire la mare, unde am stat tot pe bază de pește, ideea fiind să rămânem în același gust și centimetri.
La început au fost brioșele cu ton și quinoa, fără gluten, de la care am continuat către tarta din imagine, folosind aproximativ aceleași ingrediente.
Când mă gândesc că îmi doream să fac tarte acum câțiva ani și mi se păreau cele mai dificile preparate, acum nu mai gândesc la fel, singura problemă o am cu blatul din făină, de aceea și postez atât de rar, doar că pentru el sunt pratice și se descurcă cel mai bine la birou cu câte o felie de tartă și un iaurt, iar cât timp este echilibru, de ce nu?
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 1 gălbenuș ou
- 40 ml apă foarte rece
- un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 600 g ton
- 250 g mozzarella
- 3 ouă
- 50 g quinoa (nefiartă)
- sare
- piper
- 200 g porumb (conservă)
Modalitate de preparare:
Amestecăm untul rece cu făina, fie cu un procesor de alimente, fie manual.
Adăugăm gălbenușul și apa de la frigider, mai frământâm puțin după care dăm forma unei bile, o învelim în folie alimentară și o lăsăm la rece minim 30 de minute.
Din aluatul obținut , întindem o foaie care să acopere suprafața unei tăvi de tartă, o montăm în tavă și introducem din nou la rece pentru încă 30 de minute.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și pregătim câteva boabe de fasole/ năut sau paste ce le vom așeza pe o hârtie de copt deasupra blatului.
Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute.
În acest timp pregătim umplutura:
Se fierbe quinoa pentru 15 minute, iar când aceasta este gata, o lăsăm să se răcorească și amestecâm cu tonul, care se scurge de excesul de ulei/lichid în care a fost păstrat în conservă.
Se adaugă mozzarela sfărâmată, ouăle și porumbul scus de excesul de lichid.
După gustul fiecăruia, trecem la sare și piper, să fie atât cât trebuie, să fie bine.
Turnăm umplutura peste aluat și din nou la cuptor pentru încă 15-20 de minute.
Quinoa conține:
- proteine
- fier
- calciu
- potasiu
- magneziu (potasiul și magneziul ajută la circulația optimă a sângelui, prevenind îngroșarea arterelor)
- zinc
- vitamina E
- seleniu
- mangan
- cupru
- fosfor
- fibre
Zincul, magneziul, seleniul și vitamina E sunt benefice în prevenirea apariției bolilor de inima și a diabetului, contribuind și la reglarea greutății corporale.
Pe lăngă aceste elemente quinoa conține și riboflavina, o vitamină ce face parte din grupul vitaminelor B, ce are proprietatea de a reduce apariția migrenelor.
Pentru mai multe detalii, magazinul online Republica Bio are atât informații prețioase cât și o gama largă de produse certificate ecologic.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns