Pentru mine, smoothie inseamna acel mic dejun pe cat de rapid, pe atat de nutritiv si satios, motiv pentru care profit de butonul turbo al blenderului de fiecare data cand am nevoie de un start matinal dulce si usor de preparat, dar intotdeauna am grija sa folosesc minim 1 ingredient benefic pentru organism.
Ingrediente pentru 1 pahar de Smoothie cu ghimbir:
- 15 grame ghimbir proaspat ( radacina)
- 1 banana
- Jumatate de avocado
- zeama de la o jumatate de lamâie
- 150 ml lapte de orez ( neindulcit)
Optional se poate adauga 1 lingura pudra din iarba de grau
Modalitate de preparare Smoothie cu ghimbir:
Pentru a avea garantia ca obtinem un smoothie cremos, se pune în blender mai întai banana si ghimbirul care se mixeaza timp de 1 minut, pentru a fi siguri ca acesta din urma nu ramane atos. Dupa aceea se adauga avocado si zeama de lamâie pe care le mixam pret de cateva secunde, iar la final se adauga laptele de orez.
Intotdeauna am grija sa verific etichetele cutiilor de lapte vegetal, pentru a ma asigura ca nu au in continut zahar adaugat sau orice alta forma de indulcitor. Este adevarat ca gustul nu este acelasi ca la produsele pline de indulcitori, insa este de preferat sa folositi produse din bucataria personala.
Eu am indulcit acest smoothie cu banana, insa la fel de bine se pot folosi curmale sau smochine deshidratate, dar si miere.
Sa aveti pofta !
UTIL:
Ghimbirul este o planta folosita ca si condiment si face parte din aceeasi familie cu turmericul, ambele fiind cunoscute pentru calitatile lor terapeutice.
Cu privire la acest aspect, deloc nesemnificativ, este interesant de stiut ca ghimbirul a fost promovat de cstre American Cancer Society ca fiind folosit în scop de tratament, tinand sub control cresterea si dezvoltarea tumorilor.
- benefic in afecțiuni respiratorii;
- ajuta la reglarea digestiei;
- are efecte terapeutice in ulcer;
- are super efect antiinflamator;
- combate starile de greata din timpul tratamentului chimioterapeutic, caz in care este de preferat sa discutati cu medicul oncolog, deoarece in perioada administrarii acestor tratamente se recomanda regim alimentar strict;
- inlatura ametelile si migrenele;
- reduce durerile musculare cauzate de exercitiile fizice intense;
- foarte eficient in tratarea racelilor;
- si pentru ca nu se oprese aici, ghimbirul are efecte afrodisiace;
Prima oara cand am folosit ghimbir am dozat o cantitate prea mare pentru papilele mele gustative, de aceea recomand ca la inceput sa fie folosita o cantitate mai mica pana va obisnuiti cu gustul puțin iute.
Lasă un răspuns