snitel cu parmezan si salata de varza

O altă idee pentru masa de prânz de la birou, ce poate fi preparată cu ușurință cu o zi în prealabil, este șnițelul făcut la cuptor pentru a alege o variantă dietetică și mult mai sănătoasă.

Când eram tineri și neliniștiți, dar mai ales când nu știam cât de controversate sunt toate produsele din comerț pe bază de prafuri gata făcute dintre care amintesc pofta de șnițel crocant, le cam foloseam în bucătărie, iar dacă este ceva ce domnul B nu poate uita, este șnițelul acela, crocant și gustos.

Păi bine mă, să mă facă pe mine un praf? E clar că trebuie să existe o metodă prin care să readuc acel șnițel, în vremurile noastre și să fie exact ceea ce trebuie.

Snitel de curcan cu parmezan la cuptor

Ingrediente:

  • 200 g piept curcan
  • făină
  • 2 ouă
  • 100 g parmezan ras
  • sare
  • piper

Modalitate de preparare:

Rețeta începe prin preîncălzirea cuptorului la 190 de grade.

Am feliat relativ subțire bucata de carne și am condimentat-o cu sare și piper. Am învelit-o în folie alimentară și am bătut-o cu ciocanul până s-a aplatizat și a ajuns la dimensiunea potrivită pentru șnițel.

Pregătim 3 farfurii cu făină, ouăle bătute și parmezanul ras.

Trecem fiecare bucată de carne exact ca în ordinea de mai sus, mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut, iar la final prin parmezanul ras.

Așezăm combinația obținută într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.

Introducem tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15-20 de minute, mai exact până când începe să își schimbe culoarea.

În acest timp am tocat puțină varză albă, varză roșie, am dat pe răzătoare un mic morcov și le-am combinat într-o frumoasă salată.

Montăm salata în casoletă, asezonăm după gust, adăugăm șnitelul feliat și câteva nuci caju și  gata prânzul !

Ca să fie întreaga zi acopertiă, am pus la pachet și o banană în eventualitatea unei gustări 🙂

#tucemanancilabirou

Este hashtag-ul folosit pe facebook sau instagram cu etichetarea mea ( daniela_niculi_foodforyoursoul ) proiectul în care sper să ne adunăm cât mai mulți, să demonstrăm că a mânca la birou nu înseamna o pungă cu covrigi sau o felie de pizza de la metrou…

Aștept să regăsesc acest haștag în cât mai multe postări, eu mă voi ocupa să fac un colaj cu poze care va apărea pe blog într-un articol care să dovedească în imagini că a mânca sănătos la birou chiar se poate.

Să aveți poftă 

Related Post

ZIUA 29 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ziua 29 DIN CELE 30Hm, în curând o să spun primele 30 de zile fără zahăr adăugat, pasul spre o alimentație echilibrată și organizată!29 de zile fără zahăr adăugat, fără îndulcitori sau înlocuito...
QUICHE DE SPANAC CU FETA ȘI CRUSTĂ DE CARTOFI DULCI De dietă sau cum vrei să-i spui, nici nu mai contează, tot ce vreau să spun este că această plăcintă a fost cea mai mișto chestie care s-a întâmplat sâmbătă în bucătăria mea.Un mix de ingrediente ...
Proiectul #tucemanancilabirou by Daniela Niculi #tucemanancilabirou Cu gândul la cei care au un program normal și implicit prin prisma domnului B, am lansat un proiect pe pagina de facebook, mă rog un fel de proiect care are ca scop să devină ...
Salata cu valeriana si dressing de patrunjel Ce mai mancam la birou? #tucemanancilabirou Prima oară când am lucrat într-o corporație a fost prin 2009, într-o bancă, hai dacă tot am început să spun acum. Eram în Bancpost, primul meu loc de m...