O altă idee pentru masa de prânz de la birou, ce poate fi preparată cu ușurință cu o zi în prealabil, este șnițelul făcut la cuptor pentru a alege o variantă dietetică și mult mai sănătoasă.
Când eram tineri și neliniștiți, dar mai ales când nu știam cât de controversate sunt toate produsele din comerț pe bază de prafuri gata făcute dintre care amintesc pofta de șnițel crocant, le cam foloseam în bucătărie, iar dacă este ceva ce domnul B nu poate uita, este șnițelul acela, crocant și gustos.
Păi bine mă, să mă facă pe mine un praf? E clar că trebuie să existe o metodă prin care să readuc acel șnițel, în vremurile noastre și să fie exact ceea ce trebuie.
Snitel de curcan cu parmezan la cuptor
Ingrediente:
- 200 g piept curcan
- făină
- 2 ouă
- 100 g parmezan ras
- sare
- piper
Modalitate de preparare:
Rețeta începe prin preîncălzirea cuptorului la 190 de grade.
Am feliat relativ subțire bucata de carne și am condimentat-o cu sare și piper. Am învelit-o în folie alimentară și am bătut-o cu ciocanul până s-a aplatizat și a ajuns la dimensiunea potrivită pentru șnițel.
Pregătim 3 farfurii cu făină, ouăle bătute și parmezanul ras.
Trecem fiecare bucată de carne exact ca în ordinea de mai sus, mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut, iar la final prin parmezanul ras.
Așezăm combinația obținută într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
Introducem tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15-20 de minute, mai exact până când începe să își schimbe culoarea.
În acest timp am tocat puțină varză albă, varză roșie, am dat pe răzătoare un mic morcov și le-am combinat într-o frumoasă salată.
Montăm salata în casoletă, asezonăm după gust, adăugăm șnitelul feliat și câteva nuci caju și gata prânzul !
Ca să fie întreaga zi acopertiă, am pus la pachet și o banană în eventualitatea unei gustări 🙂
#tucemanancilabirou
Este hashtag-ul folosit pe facebook sau instagram cu etichetarea mea ( daniela_niculi_foodforyoursoul ) proiectul în care sper să ne adunăm cât mai mulți, să demonstrăm că a mânca la birou nu înseamna o pungă cu covrigi sau o felie de pizza de la metrou…
Aștept să regăsesc acest haștag în cât mai multe postări, eu mă voi ocupa să fac un colaj cu poze care va apărea pe blog într-un articol care să dovedească în imagini că a mânca sănătos la birou chiar se poate.
Să aveți poftă
Iulia Nastase
Super tare reteta ❤️ Cautam o idee de snitel la cuptor si asta pare ideala. Am o mica intrebare: in loc de faina normala pot folosi faina de ovaz sau de migdale?
Urmaresc cu drag blocul tau ❤️ Dimineata chiar am urmat reteta de ou poșat se pe youtube
danielaniculi
Buna, Iulia!! Iti multumesc in primul rand! Eu am facut zucchini cu faina de migdale la un momnt dat, a mers, au fost minunate baghetele, asa ca pana la urma eu cred ca e ok si cea de migdale. Singura chestie e timpul de preparare si sa nu se “arda” Poate mai curand cea de ovaz.
Sper din suflet sa iasa bune 🙂
Sper ca si continutul video iti va fi util 🙂
Zi cu soare
astept vesti despre snitele
Iulia Nastase
Buna Daniela! Revin cu un update: Snitelele au iesit demential <3!! Am folosit faina de ovaz pana la urma, nu m-a dezamagit deloc.
Multumesc mult pentru idei
O zi frumoasa!! <3 <3
danielaniculi
MINUNAT!! Sa va mearga la suflet ❤️ iar eu notez ca merge reteta si cu faina de ovaz