Nici nu îmi dau seama când proiectul #fărăzahăradăugat a devenit principalul subiect de discuție la nunți, botezuri, cumetrii și alte evenimente sociale cum ar fi degustările de meniu sau evenimentele de lansare.

Aseara stăteam de vorbă cu o colegă și îmi spunea cu sinceritate cum în fiecare zi în care publicam articolul cu meniul și colajul cu poze pe Instagram, era 100 % convinsă că am trișat, că nu am cum și este imposibil. Eram sigură că există această urmă de îndoială și cineva trebuia să o spună. S-a convins în primele 2 minute de când am deschis gura că eu chiar am avut grijă în toate aceste zile să citesc eticheta și să nu mănânc alimente procesate din comerț care conțin o formă de zahăr adăugat.

Nu am trișat, pentru că dacă aș fi făcut-o m-ar fi durut pe mine în primul rând. M-ar fi durut să nu respect ceea ce mi-am propus, să nu mă respect pe mine și să cedez pentru ce până la urmă? Pentru un ingredient atât de nociv?  În ziua 31 am avut o degustare de meniu irezistibil și atunci da, am gustat, am scris, trecusem de targetul de 30.

Ce s-a întâmplat după aceea? 

Am realizat cât de bine îmi este și că efectele asupra organismul abia încep să se simtă. Am avut un feedback fantastic de la voi, de la cititori, iar acest lucru nu am să-l ascund. M-a motivat și mai mult. Atunci am zis să duc jurnalul până în ziua 60, timp în care pentru mine devine un stil de viață, iar exemplele de meniuri sunt și mai multe cu această prelungire. Vor fi 60, voi continua sub altă denumire, asta încă nu am stabilit, să nu gândim pe termen lung și să lăsăm fiecare zi să decidă.

ZIUA 46 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT

Mic dejun: smoothie cu kale, avocado, proteină din cânepă, lămâie și ghimbir

Gustare: afine

Prânz: ouă înăbușite cu kale, busuioc și gălbiori cu sos de roșii

Cină: degustare de meniu cu tartar de ton cu avocado, salată de crudități cu caracatiță și vreo 2 scoici

Am scris o rețetă de smoothie și AICI. Pentru astăzi am folosit 4 frunze kale, 1/2 avocado, 1 lingură de proteină din cânepă, sucul de la 1/2 de lămâie și o mică bucată de ghimbir.

Deși știu că afinele sunt în categoria fructelor cu multe pesticide, din când în când îmi fac plăcerea. Pentru a le spăla mai bine le las 10 minute într-un bol cu apă și 1/2 linguriță bicarbonat, apoi le clătesc foarte bine.

Pentru masa de prânz venisem foarte înfometată după sală și mi-am pregătit o farfurie destul de consistentă. Iar pentru prima oară am încercat varianta de ouă înăbușite cu kale și busuioc.

Pe seară am avut o invitație la degustare de meniu, la Yacht Club (Herăstrău), unde am rămas doar cu partea de antreu pentru că timpul nu mi-a permis să stau prea mult. Din cele prezentate am ales o salată de crudități cu caracatiță și puțin tartar de ton cu avocado și 2 scoici.

Ce aș fi ales dacă nu trebuia să ies?

Mă gândeam la o salată mare cu roșii, castraveți, conopidă și brânză de caju pe care am pregătit-o deja și care este o minunăție.

Related Post

SUPĂ CREMĂ DE ROȘII CU LEGUME Cum vara nu s-a îndurat să plece prea repede, nici eu nu m-am îndurat de ultimele roșii gustoase din acest sezon până nu le-am mai găsit o rețetă delicioasă de supă cremă.Pentru că ador sistemul d...
ȘI AM SARBATORIT 3 LUNI FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT! Mi-AM FĂCUT ȘI CADOU. M-AM SCHIMBAT ȘI MI-E BINE AȘA!... În 26 iunie 2017, publicam acest articol și mă provocasem la 30 de zile fără zahăr adăugat. 30 de zile de jurnal cu meniuri zilnice. Am trecut de 30 și am continuat seria articolelor până la 60 de z...
Pizza low carb cu făină de cocos BLAT DE PIZZA CU FĂINĂ DE COCOSDe când s-a mărit Alexia fac pizza tot mai des, iar pe timpul verii a cam fost dezmăț din acest punct de vedere. Dezmăț cu ceva distracție în bucătărie, dar și cu cr...
PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...