Daca nici in sezon nu profitam de aceste frunze, nici nu mai au farmec alta data, iar loboda se foloseste mai ales primavara, cand aduce cu ea primele culori vesele in bucatarie.
Loboda este foarte gustoasa si bogata in vitamina C, iar ca bonus pentru ca este simpatica pana la capat, nu necesita cine stie ce tehnica de preparare.
Trebuie sa recunosc ca atunci cand vine primavara, nu pot rezista tentatiei de a cumpara spanac proaspat, loboda, ceapa verde si ridichi. Este sentimentul acela de trezire la viata, exact atunci cand totul incepe sa prinda din nou contur in jurul tau, dupa o perioada de hibernare.
Asa ca in drumul meu prin piata m-am accesorizat cu 5 legaturi de loboda, ceapa verde si patrunjel, carora le-am pus un singur gand : Ciorba de loboda, simplu, rapid, nutritiv, un adevarat deliciu pentru mari si mici.
Ingrediente pentru ciorba de loboda:
- 5 legaturi de loboda
- 1 ceapa rosie
- 1 legatura de ceapa verde
- 70 grame orez basmati+ salbatic
- 2 legaturi de patrunjel
- 1 radacina patrunjel
- sucul de la 1 lamaie
- 1,5 l apa
- sare
Modalitate de preparare ciorba de loboda:
Spalam bine frunzele de loboda (eu le tin cam 10 minute in apa filtrata sa isi lase toate pesticidele) dupa care le taiam cozile.
In acest timp punem apa la fiert, iar cand da in clocot adaugam cele 70 grame de orez, ceapa verde tocata, radacina de patrunjel si ceapa rosie pe care o vom scoate dupa ce adaugam loboda.
Cand orezul este aproape fiert, adaugam loboda si lasam sa mai fiarba 10 minute, dupa care punem 1 din cele doua legaturi de patrunjel, spalat bine si lasat in ciorba timp de 10 minute cat sa isi lase aroma.
La final se adauga sucul de lamaie si cealalta legatura de patrunjel tocata marunt si am obtinut astfel o ciorba de loboda ce poate fi consumata atat calda cat si rece.
Ciorba de loboda este ideala in curele de detoxifiere.
Mie imi place sa dreg la final ciorba de loboda cu doua oua batute bine iar in momentul servirii sa adaug o lingura de iaurt grecesc.
Lasă un răspuns