Salau, creveti si migdale, o cina eleganta si super delicioasa asa ca de Florii.
Ne-am inceput ziua de Duminica la cumparaturi, direct la raionul cu peste, unde am pus ochii pe un file de Salau superb si niste creveti pe care i-am localizat repede in farfurie, intr-o delicioasa crusta de migdale, salata de untisor si cartofi cu mustar si rozmarin.
Prin urmare, am cumparat 1 kg de peste si 500 grame creveti.
Ingrediente Salau in crusta de migdale si creveti pentru 4 persoane:
- 1 kg file Salau de Nil
- 500 grame creveti
- 80 grame migdale
- 2 fire de rozmarin
- 2 lingurite mustar boabe ( frantuzesc)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lamaie
- 500 grame cartofi ( mini cartofi)
Modalitate de preparare Salau in crusta de migdale si creveti :
Am inceput cu crevetii, pe care i-am curatat de mustati, de picioruse si i-am decorticat pana la codita, iar cu ajutorul unui cutit cu varf subtire am crestat crevetii pentru a putea scoate intestinul.
Dupa decorticare se spala in mai multe reprize, iar in final crevetii vor arata astfel :
Pentru cartofi eu am folosit un sortiment de mini cartofi, recomandati pentru salate, insa s-au pretat foarte bine a fi gatiti la cuptor. Pentru inceput am lasat cartofii intr-un castron cu apa si o lingurita de bicarbonat de sodiu timp de 20 minute pentru a ma asigura ca sunt foarte bine curatati de pesticide.
Se taie in felii groase (dintr-un cartof obtinem 3 felii ) se aseaza in tava, se adauga rozmarin proaspat si se sareaza dupa gust. Intr-un bol amestecam 2 lingurite de mustar frantuzesc cu 2 linguri ulei de masline si 2 lingurite de zeama de lamaie, amestec ce il punem peste cartofi si ii amestecam bine.
Tava se acopera cu folie de aluminiu si pe introduce in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 35 minute, iar cu 10 minute inainte de a fi scosi se indeparteaza folia de aluminiu.
Crevetii se trag la tigaie intr-o lingura de ulei de masline cu chilly, asta daca doriti sa aveti zona picanta a farfuriei, daca nu se poate folosi ulei de masline simplu, iar in 2 minute acestia sunt gata pentru a fi serviti.
Nu mancam cartofi de prea multe ori pe an, insa atunci cand ni se face dor, ii folosim in cea mai sigura combinatie, langa un peste slab, facuti cu grija la cuptor. Nu pot sa descriu in cuvinte cat sunt de deliciosi!
Pentru prepararea pestelui, incepem cu portionarea acestuia in bucati egale, pe care le stropim cu putin ulei de masline, 2-3 linguri de zeama de lamaie si sare, lasandu-le asa pentru 20 minute, dupa care le rostogolim prin migdalele macinate cat sa formeze o crusta uniforma.
Pentru macinarea migdalelor am folosit blenderul care isi face treaba de minune in cateva secunde.
Intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt, bucatile de salau cu migdale si se introduce in cuptor la 200 grade pentru 30 minute.
Am servit acest salau in crusta de migdale si creveti cu salata de untisor!
Lasă un răspuns