Poate cel mai rapid si sanatos desert pe care il puteti prepara in doar 5 minute, fara lactate, fara zahar, fara faina, doar din ingrediente minune super, super sanatoase!
Avem verde la ciocolata 🙂
Reteta in intregime o gasiti si aici, astazi doar am refacut bomboanele intr-o alta varianta in care am adaugat migdale macinate.
Ingrediente bomboane de ciocolata raw:
- 4 linguri ulei de cocos
- 4 de pudra de cacao BIO ( sau pudra de roscove)
- 1 lingura miere de albine
- 4-5 linguri de apa plata ( apa se pune calda).
Modalitate de preparare bomboane de ciocolata raw:
Cu ajutorul unei furculite se amesteca pana se obtine consistenta dorita, se pune in formele de gheata si se lasa la congelator pentru min 2 h.
Am presarat de aceasta data niste midgale macinate care au fost trase la tigaie pentru a obtine o textura crocanta. Nu dureaza mai mult de 2-3 minute.
Dupa ce sunt scoase din forme, rezista foarte bine la frigider, insa vor fi mai moi decat clasicele bomboane de ciocolata.
Aceste bomboane de ciocolata raw se potrivesc perfect ca si gustare dulce, iar prin textura pe care o au, o singura bomboana este de ajuns pentru a va satisface papilele gustative.
Ca si inlocuitor pentru mierea de albine, un ingredient recomandat este extractul de stevie, indulcitor natural lichid, fiind considerat a fi cel mai sanatos indulcitor natural.
Zâna Boemă
Bomboanele sunt foarte gustoase, au o aroma pe care nu o gasesti la bomboanele de ciocolata din comert (si am mancat destule bomboane bune) iar migdalele caramelizate le fac si mai tasty! Delicioase si satioase.
maria
Buna! Super delicioase aceste bomboane! O idee geniala! Dar zi mi ce le am facut de nu mi se intaresc nici in congelator?! Cred ca am scapat cam multa miere..oare de la asta sa fie? Ai inceecat sa le faci si cu sirop de artar?
danielaniculi
Buna! Nu am incercat siropul de artar, in schimb le am facut si in varianta cu ulei de palmier si tot au iesit ok. Este foarte posibil sa fie de la miere. Pune o cantitate mai mica si da-mi o veste buna, chiar sunt si eu curioasa de ce nici in congelator nu se intaresc … F ciudat. Ce fel de miere ai folosit?
maria
Buna! Hai ca am incercat rapid de proba o cantitate de o lingurita din fiecare, dar fara miere si s au intarit…deci probl era mierea! Am folosit cred poliflora din sursa sigura..dar cred ca am pus cam multa ca sunt dulci rau..am gustat din compozitie si nu mi se parea suficient de dulce…si am tot pus…Urmatorul e tortul tau cu avocado..sa vedem la asta ce mai stric…
Lili Kiri
Le-am încercat şi eu. Sunt foarte bune! Am pus puțin mai multă miere pentru că am gustat compoziţia şi nu mi s-a părut suficient de dulce. Sunt cam moi şi prea dulci acum. Data viitoare voi încerca cu mai puțină miere.
danielaniculi
Hey, buna Lili! Mă bucur că au ieșit ok, noi le mâncam direct de la congelator, iar cu mierea știi cum este depinde foarte mult de tipul de miere folosit de fiecare,s-a întâmplat să am și eu miere prea lichidă și să îmi strice rețeta. Zi frumoasă să ai!
Carmen
Buna, am pus un varf de boia iute, unul de nucsoara si o mana de nuci maruntite. Gustul.este absolut delucios. Astept cu nerăbdare să le scot din congelator:)
danielaniculi
Si eu abia astept sa imi spui parere si dupa aceea ❤️❤️❤️❤️