Una dintre supele preferate ale familiei este supa de usturoi si asta pentru ca este atat de gustoasa incat nu poti rezista tentatiei. Are la baza un ingredient absolut divin, bun la toate ca sa zic asa, avand multiple calitati, de la gustul unic pana la consumul pe post de medicament.
Ingrediente pentru supa crema de usturoi:
- 4 capatani usturoi
- 1 legatura usturoi verde
- 1 ceapa rosie
- 5 mini cartofi
- 1 ardei gras
- 1 pastarnac
- 3 morcovi
- 1 ardei iute
- 40 grame migdale macinate
- coriandru
- 40 grame unt ( nu in varianta de post)
Modalitatea de preparare supa crema de usturoi:
Pentru inceput ne ocupam de capatanile de usturoi carora le taiem o parte, ca un mic „capacel” , operatiune ce ne ajuta ca dupa coacere sa le curatam mai bine.
Intr-o tava de cuptor se aseaza usturoiul cu partea taiata in sus, se stropeste cu ulei de masline, se acopera cu folie de aluminiu si introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute pana acesta se inmoaie.
Legumele curatate, tocate si spalate bine, se pun la fiert cu 1 l apa, sare si 2 linguri ulei de masline, pana cand morcovul este aproape fiert.
Sfat: Ceapa va fi lasata doar cat sa dea gust, dupa care se indeparteaza, nefiind mixata impreuna cu celelalte legume.
Se scurg legumele de zeama, iar intr-un bol separat se mixeaza cu blenderul vertical pana obtinem consistenta dorita, iar legumele sunt mixate in totalitate.
Dupa ce usturoiul este gata, se lasa la racit, dupa care printr-o presare usoara coaja va putea fi indepartata.
Atentie: Aveti grija sa nu rumeniti prea tare usturoiul intrucat isi va schimba gustul placut intr-unul amar.
*Am folosit 5 bulbi pentru a fi sigura ca in cazul in care unul va prinde mai multa culoare, am o rezerva de ajutor!
Adaugam usturoiul copt peste legumele mixate, impreuna cu supa de la legume, untul si cateva frunze de coriandru, dupa care mixam din nou pentru a obtine o compozitie omogena.
Migdalele macinate pot inlocui clasicele crutoane prajite :), sunt pur si simplu optionale.
Supa crema de usturoi este o supa usoara, hranitoare si dupa parerea mea un antibiotic natural, fiind un aliat de nadejde pentru intarirea sistemului imunitar.
Va doresc pofta buna!
Raluca
Am promis ca fac si chiar am facut. Nu pot spune ce minunatie a iesit!!! Se face usor, repede, iar gustul intrece orice imaginatie. Da, da si iar da, Daniela Niculi!
danielaniculi
Raluca, draga mea, ce bucurie mi-ai facut cu acest comentariu!
Sa va fie de bine :*!
Zi frumoasa!
Dana
Nu prea se gaseste usturoi verde in perioada asta . oare daca nu pun se va schimba ceva la gust ?
danielaniculi
Buna, Dana.
Asa a fost intamplarea sa am usturoi verde cand am pregatit reteta special pentru blog, insa pana la acel moment am mai pregatit-o si fara usturoi verde. Gustul este la fel de bun. ☺️
Sunt curioasa sa imi spui cum a iesit si daca ai pus ceva in plus sa ne spui si ce anume sa incercam si alte variante.
Spor si o zi frumoasa
danielaniculi
Wow! Ma bucur foarte mult ca a iesit totul bine si cu siguranta pancetta a fost cu mult mai potrivita in aceasta combinatie!
Anca
Este o supa foarte buna si gustoasa dar eu am folosito ca „medicament”pentru baiatul meu racit. Si surpriza a doua zi a fost ca nou!.Multumim
danielaniculi
WOW!!Nu este el usturoiul cunoscut ca ”antibiotic natural” ??? Cum vine sezonul rece, cum o facem si noi 🙂 Z frumoasa sa ai.
Cretu Alina
❤❤delicioasa!!!
danielaniculi
Buuun! Ma bucur tare mult!
Monica
Buna Daniela. Ce minunatie pare. As vrea sa o incer si eu. Nu am inteles din text, cand/unde se foloseste usturoiul verde. Multumesc!
danielaniculi
Restul legumelor se pun la fiert, inclusiv usturoiul verde 🙂 Sa o incerci neaparat!! nu e musai sa folosesti usturoi verde, dar da o intensitate aparte 🙂
Spor!!