Mazarea face parte din alimentele dragi mie pentru ca in primul rand este foarte gustoasa, dar face parte si din categoria alimentelor bogate in vitamine ce nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra.
Imi place sa o folosesc la omleta, ca si garnitura sub forma de piure sau clasica mancarica de mazare cu suc de rosii, insa la loc de cinste sta supa crema de mazare.
In aceasta perioada o gasiti la piata, proaspata si colorata, asa ca va sfatuiesc sa nu ratati sezonul.
Am incercat astazi o reteta de supa crema de mazare pe care am servit-o cu salau inabusit. Adaugarea pestelui este strict optionala desi in aceasta combinatie va veti asigura o masa bogata in nutrienti si va recomand sa o serviti in aceasta varianta.
Ingrediente supa crema de mazare cu salau picant:
- 1 kg mazare
- 1 l apa
- 50 grame unt
- 3-4 catei de usturoi
- 600 grame salau ( orice fel de peste alb)
- ulei de masline cu chilly
- sare
- sucul de la 1 jumatate de lamaie
Modalitate de preparare supa crema de mazare cu salau picant:
Usturoiul taiat felii il inabusim in cele 50 grame unt pentru 2 minute la foc mic pentru a evita o neplacuta arsura.
Se adauga mazarea bine spalata impreuna cu 4 pahare de apa ( 1 litru) si se lasa la foc mic timp de 20 minute sau pana cand mazarea se inmoaie. Eu pentru supele crema folosesc un vas de la Zepter care imi scurteaza cu mult timpul de preparare, de aceea de multe ori timpul meu poate fi diferit de timpul Dumneavoastra, insa atunci cand legumele sunt fierte, supa cu siguranta este gata.
Cand mazarea este fiarta, se mixeaza cu ajutorul unui blender vertical, impreuna cu jumatate din cantitatea de lichid pana la obtinerea unei creme. Se adauga cate un polonic din zeama ramasa pana cand ajungeti la textura dorita. Cand este vorba de mazare, imi place sa fie o crema mai consistenta pentru a ne bucura de gustul intens al acesteia.
Se adauga sare dupa gust. Recunosc ca nu am folosit alte condimente pentru ca aceasta sa isi pastreze aroma unica.
Modalitate de preparare salau:
Am portionat fileurile de salau si le-am condimentat cu sare, 2 linguri de ulei de masline cu chilly si sucul de la jumatate de lamaie.
Se lasa 15 minute bucatile de peste la marinat, la frigider.
Intr-o tigaie incinsa se aseaza pestele impreuna cu sucul in care au stat, se adauga 1 ceasca de apa si se lasa acoperit pe foc pentru 15 minute.
Se serveste supa de mazare calda impreuna cu bucati de salau usor picante.
Va doresc pofta buna!
Lasă un răspuns